Veganski SEGEDIN



Preprosta, hitro pripravljena okusna jed, ki je lahko za kakšen dan več na zalogi :)
  • 500g kislega zelja
  • 100g sojinih koščkov
  • 1 čebula
  • 2 žlici drobljenih ovsenih kosmičev
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu
  • lovorov list, majaron, strok česna, ščep popra, malce kumine
  • 3 žlice olivnega olja
  • od 0,7 do 1 liter vode (cc prilagajate glede na želeno gostoto)

Sojine koščke namočimo v vreli začinjeni vodi (malce zelenjavne kocke) Pustimo stati dobre pol ure, odcedimo in dodobra  ožamemo.

Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo in ko postekleni dodamo sojine koške in papriko v prahu. Pražimo da se koščki malce popečejo in navzamejo okusa čebule. Nato pa dodamo vse ostale sestavine, zelje, ovsene kosmiče, česen, popramo, lovor, majaron in paradižnikov koncentrat. Premešamo in zalijemo z vodo. Na blagem ognju kuhamo 30 minut. Vmes preverimo gostoto, če je vode premalo jo dodamo več. Po želji.

Postrežem s krompirjem v kosih, pirejem ali s kosom domačega polnovrednega kruha.

Dober tek!

Komentarji