Pita z vloženimi slivami





Tudi ozimnica pride še spomladi zelo prav in prav to se je danes izjemno lepo izkazalo.

Našla sem vložene slive.

In kaj bi lahko storila iz tega ... slivovo pito seveda

Testo sem izdelala po receptu za jabolčno pito:

Sestavine:
- testo
•200 g ovsenih kosmičev ali kuhan in zmlet ovsen rižek
•150 do 200g polnovredne moke
•3 žlice mletih lešnikov ali orehov
•3 žlice kokosove moke
•3 žlice rozin
•3 žlice rjavega sladkorja
•0.5 dcl olivnega olja
•1 vrečka vaniljevega sladkorja ali 1 žlička domačega vaniljevega sladkorja
•kurkuma, ščep soli
•1,5 dcl vode
•pecilni prašek ali karkoli za vzhajanje dodajajte po vaši želji. Jaz ne dodam, ker imam rada piškotno testo, če želite bolj mehko testo dodajte eno od teh sredstev.

-nadev
• 250 g Akažu oreščkov namočimo za cca eno uro, vodo odlijejo dodamo nove toliko, da ravno pokrije oreščke, dodamo par kapljic limone, ščepec soli in umešamo zelo gladko zmes
•vložene slive

Testo oblikujemo med dvema peki papirjema pomazanima z olivnim oljčnim oljem 2/3 uporabimo za spodnji del 1/3 pa za pokrovček.

Sestavimo pito, najprej pridamo slive, nato pa lahko nežno dodamo maso Akažu kremo.
Pečico ogrejemo na 180°C in pito pečemo 45 minut. Ko je pečena naj počiva cca 15-30 minut, da se sokovi med seboj lepo prepojijo.

Lahko posujete z malce sveže melise, se prav lepo poda. Povrhu lahko posujete s stolčenimi praženimi lešniki, ali malce naribanega svežega korenja.

Dober tek!



Komentarji