Panna cotta

 
 
Osvežila sladica za prijetno toplo popoldne. Panna cotta :)
Za 4 porcije potrebujemo:
  • 1 liter mandljevega mleka
  • 4 žlice sladkorja
  • agar agar
  • 4 breskve, rjav sladkor, 1 dcl domačega belega vina, nekaj listkov melise
PANNA COTTA
V posodi vmešamo mandljevo mleko, kokosov sladkor in agar agar. 
Na rahlem ognju kuhamo toliko časa, da se vse sestavine razpustijo. Nato nalijemo v skodelice in počakamo, da se primerno ohladi. Postavimo v hladilnik za nekaj ur. 

Pri agar agar se držite navodil, saj se količine, ki so potrebne za 1 liter tekočine razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca.

Ohlajeno kremo obogatimo z želenim prelivom, jaz sem uporabila v belem vinu dušene breskve.

PRELIV
Breskve olupimo in narežemo na manjše krhlje. Dušimo jih v sladkorju ter nekaj žlicah belega vina (domače vino), toliko časa da se dodobra razpusti in se sestavine med seboj lepo združijo. Ohladimo in postrežemo s kremo.

Dober tek!

Komentarji