Testo (za cc 6 kozarcev – 2dcl):
- 2 dcl nadomestka mleka (ovseno, kokosovo, …)
- 5 žlic moke
- pol banane
- 2 žlici čokoladnega tahinija
- nekaj kapljic limone
- ščep soli
»Nadev« Sadje lahko tudi izpustite, najbolj se poda pomaranča. Nekaterim pa čokolada in sadje ne gre skupaj.
- sadje
- 2 žlici rjavega sladkorja
- vegan puding (v 5 dcl kokosovega mleka zakuhamo 1 žlico vmešane riževe moke in 2 žlici čokoladnega tahinija)
Sladica, ki je najboljša ko je izjemno hladna.
Najprej pripravimo rahlo omleto, ki služi kot podlaga za sladico.
V 2 dcl ovsenega ali kokosovega mleka zmiksamo pol banane,
nekaj kapljic limone, nekaj žlic vegan čokoladnega tahinija, moko in pecilni
prašek.
Testo spečemo kar v pokriti ponvi. Nekje 5 minut po vsaki
strani.
Testo ohladimo.
Sadje narežemo na koščke in ga v posodi omehčamo in sicer z
2 žlicama rjavega sladkorja.
Ohlajeno testo razporedimo v kozarčke, čezenj damo sladko
sadje.
Vkuhamo vegan puding in ga prelijemo v kozarce čez sadje in
testo.
Sladica je najboljša ko je zelo ohlajena.
Jaz sem naredila manjšo napako, ker sem dodala še grozdje,
ki ni pasalo z okusom čokolade.
Čas za sladkanje, dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.