Sladko čokoladno



 Testo (za cc 6 kozarcev – 2dcl):

  • 2 dcl nadomestka mleka (ovseno, kokosovo, …)
  •  5 žlic moke
  •  pol banane
  •  2 žlici čokoladnega tahinija
  •  nekaj kapljic limone
  •  ščep soli

»Nadev« Sadje lahko tudi izpustite, najbolj se poda pomaranča. Nekaterim pa čokolada in sadje ne gre skupaj.

  • sadje
  •  2 žlici rjavega sladkorja
  •  vegan puding (v 5 dcl kokosovega mleka zakuhamo 1 žlico vmešane riževe moke in 2 žlici čokoladnega tahinija)

Sladica, ki je najboljša ko je izjemno hladna. 

Najprej pripravimo rahlo omleto, ki služi kot podlaga za sladico.
V 2 dcl ovsenega ali kokosovega mleka zmiksamo pol banane, nekaj kapljic limone, nekaj žlic vegan čokoladnega tahinija, moko in pecilni prašek.
Testo spečemo kar v pokriti ponvi. Nekje 5 minut po vsaki strani.
Testo ohladimo.

Sadje narežemo na koščke in ga v posodi omehčamo in sicer z 2 žlicama rjavega sladkorja.

Ohlajeno testo razporedimo v kozarčke, čezenj damo sladko sadje.
Vkuhamo vegan puding in ga prelijemo v kozarce čez sadje in testo.
Sladica je najboljša ko je zelo ohlajena.

Jaz sem naredila manjšo napako, ker sem dodala še grozdje, ki ni pasalo z okusom čokolade.

Čas za sladkanje, dober tek!

Komentarji