Vaniljeva krema s hrustljavimi piškotki


Za kremo:
  • 4 dcl kokosovega mleka
  • vanilja v prahu, 1 zravnana čajna žlička
  • vaniljev sladkor, 2 žlički
  • rjavi sladkor, 4 žlice
  • koruzni škrob, 2 žlici
  • ščep kurkume

Kosovo mleko damo v posodo za kuhanje, odvzamemo 6 žlic tega mleka in ga v skodelici posebej razmešamo z vaniljo, vaniljevim sladkorjem, rjavim sladkorjem in škrobom v gladko maso.

Preostanek mleka zavremo v posodi in ogenj takoj, ko zavre, zmanjšamo na minimalno in primešamo škrobno mešanico. Mešamo, dokler se ne zgosti v kremo, gosto kot puding - približno 5 minut. Na koncu primešamo kurkumo in ugasnemo.

Počakamo nekaj minut, da se krema ohladi ter jo prelijemo v kozarčke, katere smo predhodno po dnu obložili s hrustljavimi piškotki.

Enaka krema se uporablja za izdelavo vegan kremnih rezin, ki bodo na sporedu čez vikend. mmm …

Dober tek!

Komentarji

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.