Poživljajoč kolač
Sestavine so za velikost 30 cm podolgovatega modela, še
lepši pa je v modelu za paneton.
1 skodelice = 2 dcl
Suhe sestavine:
- 2 skodelici pirine moke (moko lahko uporabite tudi ali črno ali pa polnovredno)
- 1 vrečka pecilnega praška
- 2 žlici mletih lanenih semen
- ¾ skodelice rjavega sladkorja
- 2 žlici kakava
- ½ žličke ingverja v pragu ali svežega naribanega
- Cimet, nageljnove žbice, muškatni orešček in meni zelo všečen piment
- dober ščep soli
- Sadje in oreški:
- 2 skodelici sesekljanega suhega sadja, oreščkov, kandiran ingver in drugo kandirano sadje
- 1 skodelice mešanice pomarančnega soka in ruma
Tekočina
- ½ skodelice kokosovega olja ali lahko tudi olivno olje
- ½ skodelice kokosovega mleka, lahko tudi mandljevo
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlica ruma
Postopek priprave:
Sadje in oreščke čez noč namočite v skodelico pomarančnega
soka in ruma.
Naslednji dan v skledi zmešajte vse suhe sestavine.
V drugi skledi vmešajte vse tekoče sestavine in dodajte čez
noč namočeno suho sadje in oreščke.
Nato počasi v tekoče sestavine dodajamo suhe. Ves čas
narahlo mešamo.
Pečico segrejemo na 180°C. Kolač pečemo 40 minut, nato
temperaturo zmanjšamo na 15 in pečemo še 15 minut.
Če želite ga lahko povrhu oblijete s stopljeno čokolado in posujete z mletimi oreščki. Še bolje pa je narediti preliv iz aquafabe in sladkorja, da pride tak bel sladkorni preliv počez.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.