Pira s shitake gobami, artičokami in sušenim paradižnikom




Silvestrska pirota :P
 
Za 4 osebe:

  • 200g pire
  • 100g shitake gob
  • nekaj vloženih artičok
  • nekaj suhih paradižnikov
  • por
  • sol, poper, strok česna
  • lovorov list
  • mleti mandlji
  • opcijsko: vegan smetana

Piro namočimo čez noč in jo naslednji dan skuhamo. Kuhamo jo v vodi skupaj z lovorovim listom. Vodo lahko po želji tudi osolite.

Ko je pira kuhana jo odecdimo.

Nato na olivnem olju prepražimo narezan por in rahlo solimo. Ko por upade dodamo shitake gobe, česen, solimo in popramo po želji. Pražimo še nekje 5 minut. Čez vse to dodamo artičika in sušen paradižnik ter primešamo piro.

Po želji lahko dodate ali tofu ali pa še bolje malce vegan smetane. Za posip se izjemno priležejo mleti madlji.

Preprosto in okusno. Za sladico sladoled :P

Dober tek!

Komentarji