Brstični ohrovt v omaki s polnovrednimi špageti

Hitro pripravljena, cenovno ugodna jed in popolnoma nova kuhalnica. A ni huda :)

Ta recept je na sistem manj je več. V času, ko se vam kuhajo testenine se pripravi omaka, ročna mikrovalovka, bi lahko rekli.

Sestavine:
  • 500g brstičnega ohrovta
  • nekaj pora
  • malo čebule
  • strok česna
  • paradižnik (jaz imam še v skrinji pasiranega, pridne roke tašče in tasta)
  • žlička sladke paprike
  • malce origana
  • posip, po želji žlahtni kvas ali mleti mandeljni
Prepražimo čebulo in por, dodamo ohrovt. Malce popražimo, da ohrovt dobi tisti značilni prijetni volj, dodamo paradižnik, papriko v prahu.

Kuhamo kratek čas, da je ohrovt "na zob".

Nato dodamo le še česen. Jaz omake ne gostim z ničimer, lahko pa jo zgostite z mletimi ovsenimi kosmiči ali pa malce moke, to je po želji.

Kuhane polnovredne testenine prelijemo s to preprosto, hitro kuhano in zelo okusno omako.

Meni je najboljše, ko dodam še žlahtni kvas.

In, da res je, nova kuhalnica se krasno obnese. Just perfect.

Dober tek!

Komentarji