Pomladna rižota - šparglji, čemaž, mlada čebula, bučke



Preprosta pomladna rižota z mlado čebulo, s šparglji, bučkami, porom in korenjem, vegan hrenovko in za dodatek začinjeno z listi svežega čemaža.


Sestavine:
  • 100g špargljev (uporabila sem divje šparglje)
  • 1 korenje (narežemo na trakce z lupilcem krompirja)
  • 1 manjša zuccini bučka (narezana na 0.5 cm debele krogce)
  • 1 mlada čebula, česen peteršilj
  • nekaj listov čemaža

Polnovredni riž skuhamo in odcedimo.
"Lahko uporabimo tudi ovseni rižek, piro, ješprenjček, qunioio … domišljija dela svoje."



Na olivnem olju popražimo narezan por, mlado čebulo (beli del) , dodamo na trakce narezano vegan hrenovko in pražimo, da prijetno zadiši.
V to dodamo na trakce narezano korenje in stebelne dele šparglja.
Dušimo 10 minut, zalijemo z 0,5 dcl paradižnikovega pireja in še dušimo za nekaj minut, da se okusi povežejo.

Dodamo česen, zelenje mlade čebule, bučke, cvetove špargljev in  dušimo 3 minute in v vse to dodamo riž. Čisto na kocu dodamo peteršilj, liste čemaža in svež rožmarin. Po želji popramo.

Po vrhu posujemo z malo žlahtnega kvasa in postrežemo s skledo sveže solate.
Preprosto in okusno!

Dober tek!

Komentarji

  1. Tole je bilo pa tako okusno, da tudi sebi nisem dodatno niti solila ne poprala. Tudi moj 10-mesecnik je zmazal celo porcijo ;) super

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me izjemno veseli, da je teknilo. Se opravičujem vendar komentarje pozno zaznam, pač sem talent :) Res vesela, sploh za malčke, da jim tekne <3 Hvala za lepe besede in vse dobro želim - Minci

      Izbriši

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.