Preprosta pomladna rižota z mlado čebulo, s šparglji, bučkami, porom in korenjem, vegan hrenovko in za dodatek začinjeno z listi svežega čemaža.
Sestavine:
-
100g špargljev (uporabila sem divje šparglje)
- 1 korenje (narežemo na trakce z lupilcem krompirja)
- 1 manjša zuccini bučka (narezana na 0.5 cm debele krogce)
- 1 mlada čebula, česen peteršilj
- nekaj listov čemaža
Polnovredni riž skuhamo in odcedimo.
"Lahko uporabimo tudi
ovseni rižek, piro, ješprenjček, qunioio … domišljija dela svoje."
Na olivnem olju popražimo narezan por, mlado čebulo (beli
del) , dodamo na trakce narezano vegan hrenovko in pražimo, da prijetno zadiši.
V to dodamo na trakce narezano korenje in stebelne dele šparglja.
Dušimo 10
minut, zalijemo z 0,5 dcl paradižnikovega pireja in še dušimo za nekaj minut,
da se okusi povežejo.
Dodamo česen, zelenje mlade čebule, bučke, cvetove špargljev
in dušimo 3 minute in v vse to dodamo
riž. Čisto na kocu dodamo peteršilj, liste čemaža in svež rožmarin. Po želji
popramo.
Po vrhu posujemo z malo žlahtnega kvasa in postrežemo s
skledo sveže solate.
Preprosto in okusno!
Dober tek!
Tole je bilo pa tako okusno, da tudi sebi nisem dodatno niti solila ne poprala. Tudi moj 10-mesecnik je zmazal celo porcijo ;) super
OdgovoriIzbrišiMe izjemno veseli, da je teknilo. Se opravičujem vendar komentarje pozno zaznam, pač sem talent :) Res vesela, sploh za malčke, da jim tekne <3 Hvala za lepe besede in vse dobro želim - Minci
Izbriši