Za to preprosto rižoto sem uporabila (za 2-3 osebe):
- 150g divjih špargljev
- 200g polnovrednega riža
- seitanov zrezek, narezan na trakove
- veganska smetana za kuhanje – 1 žlička
- čebula
- česen
- sol, poper
- olivno olje
Riž skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Kuha se dobrih 40 minut.
Čebulo narežemo na polkroge, jo popražimo na olivnem olju, da postekleni, dodamo na trakove narezan seitan in pražimo toliko časa, da seitan dobi lepo barvo. Nato seitan vzamem iz posode in damo na stran.
Pripravimo omako:
Očiščene šparglje narežemo na 3 cm palčke. Cvetni del damo na stran,
dodali ga bomo pri koncu kuhanja.
Šparglje damo v posodo, kjer smo prej pražili seitan in
čebulo, dodamo olivno olje in jih zalijemo
z 1,5 dcl vode. Po 10 minutah dušenja jih z vodo skupaj zmiksamo s paličnim
mešalnikom. Tej kremasti omaki dodamo še žličko veganske smetane.
Sedaj združimo vse sestavine.
V to kremasto špargljevo omako damo pražen seitan, česen, riž
in cvetni del špargljev. Pustimo na
blagem ognju v pokriti posodi 2 minuti, da se sestavine lepo povežejo.
Rižoto postrežemo s skledo sveže solate, v tem času je
seveda najboljši regrat.
Dober tek!
Super recept, ga bo potrebno preizkusiti. Sem ga delil tudi na naši FB strani. LP
OdgovoriIzbrišiMe veseli. Hvala vam. :)
Izbriši