Šparglji v rižoti s seitanom


Za to preprosto rižoto sem uporabila (za 2-3 osebe):

  • 150g divjih špargljev
  • 200g polnovrednega riža
  • seitanov zrezek, narezan na trakove
  • veganska smetana za kuhanje – 1 žlička
  • čebula
  • česen
  • sol, poper
  • olivno olje

Riž skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Kuha se dobrih 40 minut.

Čebulo narežemo na polkroge, jo popražimo na olivnem olju, da postekleni, dodamo na trakove narezan seitan in pražimo toliko časa, da seitan dobi lepo barvo. Nato seitan vzamem iz posode in damo na stran.
Pripravimo omako:

Očiščene šparglje narežemo na 3 cm palčke. Cvetni del damo na stran, dodali ga bomo pri koncu kuhanja.
Šparglje damo v posodo, kjer smo prej pražili seitan in čebulo, dodamo olivno olje in jih zalijemo z 1,5 dcl vode. Po 10 minutah dušenja jih z vodo skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Tej kremasti omaki dodamo še žličko veganske smetane.

Sedaj združimo vse sestavine.
V to kremasto špargljevo omako damo pražen seitan, česen, riž in cvetni del špargljev.  Pustimo na blagem ognju v pokriti posodi 2 minuti, da se sestavine lepo povežejo.
 

Rižoto postrežemo s skledo sveže solate, v tem času je seveda najboljši regrat.
 
Dober tek!

Komentarji

  1. Super recept, ga bo potrebno preizkusiti. Sem ga delil tudi na naši FB strani. LP

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.