Kaj pripraviti, da bo čim hitreje, čim bolj enostavno in da se lahko pogreje.
Omaka in testenine zadovolji vse zgoraj naštete pogoje. Doma
sem imela še domač paradižnik v skrinji.
Sestavine:
- Seitanov haše
- pol pora
- pol manjše čebule
- paradižnik (pire, jaz sem dala zmrznjenega)
- 1 večje naribano korenje
- Rožmarin, origano, bazilika, česen, peteršilj, žlička rdeče paprike
- Sol, poper
- testenine
- pod njih sem dala regrat
- olivno olje
Na olju prepražimo narezano čebulo in por, ko posteklenita
dodamo seitanov haše in naribano korenje, solimo, dodamo žličko rdeče paprike
in pražimo nekje 5 minut.
Nato dodamo še česen, vse začimbe in malce popramo
ter zalijemo s paradižnikom in po potrebi vodo. Kuhamo še dobrih 10 minut na
blagem ognju.
Testenine skuhamo, jih postavimo na opran in očiščen regrat
in jih prelijemo z omako.
Povrhu se prileže žlahni kvas.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.