Vegan haše omaka in testenine



Kaj pripraviti, da bo čim hitreje, čim bolj enostavno in da se lahko pogreje.

Omaka in testenine zadovolji vse zgoraj naštete pogoje. Doma sem imela še domač paradižnik v skrinji.

Sestavine:

  • Seitanov haše
  • pol pora
  • pol manjše čebule
  • paradižnik (pire, jaz sem dala zmrznjenega)
  • 1 večje naribano korenje
  • Rožmarin, origano, bazilika, česen, peteršilj, žlička rdeče paprike
  • Sol, poper
  • testenine
  • pod njih sem dala regrat
  • olivno olje

Na olju prepražimo narezano čebulo in por, ko posteklenita dodamo seitanov haše in naribano korenje, solimo, dodamo žličko rdeče paprike in pražimo nekje 5 minut. 

Nato dodamo še česen, vse začimbe in malce popramo ter zalijemo s paradižnikom in po potrebi vodo. Kuhamo še dobrih 10 minut na blagem ognju.
 
Testenine skuhamo, jih postavimo na opran in očiščen regrat in jih prelijemo z omako.

Povrhu se prileže žlahni kvas.

Dober tek!

Komentarji