Ocvrte bučke - čisto preprosto kosilo

Soseda mi je včeraj podarila eno večjo zeleno bučko in sem se odločila, da jo kar ocvrem. Prvič zato, ker je to najbolj enostavno in drugič ker so hladne tudi zelo dobre, kot dodatek v sendviču.
 
Za to preprosto kosilo sem uporabila:
  • eno zeleno bučko narezano na kolobarje
  • 4 mlade krompirje, ki sem jih skuhala v oblicah in nato le prelila z olivnim oljem in začinila s peteršiljem in drobnjakom
  • 1 dcl sojinega mleka
  • noževo konico sode bikarbone
  • 4 žlice črne moke
  • 4 žlice drobtin (pazim, da kupim drobtine, ki nimajo neželenih dodatkov :))
  • sol, poper in česen (v prahu)
  • košček limone :)
Pripravimo 2 krožnika in eno skledčko. Na  krožnike damo na enega 2 žlici črne moke, drugega 2 žlici drobtin. V skledčko dam 1 dcl sojinega mleka, sol poper, nekaj česna v prahu in 2 žlici moke. Sestavine prilagodite.

Bučko narežemo na kolobarje in takoj pričnem panirati, najprej moka, nato zmes in nato drobtine. Takoj cvrem.

Ko je vse ocvrto pa si jih privoščim s kuhanim mladim krompirjem, zabeljenim z olivnim olje, začinjenim s peteršiljem in drobnjakom, kanček limone in pa seveda sveža domača solata s korenjem. Vse iz vrta.

Dober tek!

Komentarji