Curry omaka z lisičkami in basmati riž

Mož je nabral nekaj lisičk, ni jih veliko, so pa. In ker mi že nekaj dni diši curry sem se danes odločila, da pripravim to preprosto omako, ki se lahko je tudi hladna. Super fajn omaka za vroče dni.



  • 3 mlade čebule
  • 100 g sojinih koščkov, ki jih predhodno namočimo v vroči vodi
  • 100 g buče, narezane na trakove (katerakoli buča)
  • 3 korenja
  • 2 zelene papriki
  • Kokosovo mleko
  • Kokosovo maslo
  • Curry
  • Nasekljan koriander, po želji
  • Sol, suhi čili
  • Lisičke
  • Basmati riž

Riž skuhamo v vreli vodi, odcedimo.
Na kokosovem maslu najprej na kratko popražimo mlado čebulo, ki smo jo narezali na trakove, dodamo lisičke, korenje in sojine koščke. Vse skupaj pražimo nekje 10 minut.

Nato dodamo še bučke in papriko. Začinimo s soljo in suhim čilijem ter zalijemo s pol decilitra vode.
Dušimo 5 minut in nato zalijemo s kokosovim mlekom v katerega smo dali dober ščep curry-a.

Vse skupaj pregrejemo, da se okusi medsebojno dobro povežejo.
Z omako prelijemo riž in dodamo narezan koriander.

Dober tek!

Komentarji