-
200g (skupaj) - kuhan polnovredni riž, ječmen in piro.
- Sojin granulat, ki ga predhodno prelijem z vročo vodo in malo posolim.
- Naribano korenje (to sestavine lepo poveže, saj je polno pektina).
- 4 šalotke.
- Pest ovsenih kosmičev.
- Žlica žlahtnega kvasa (po želji)
- Peteršilj, česen, šetraj, drobnjak, bazilika.
- Žlico sladke paprike v prahu.
- 1 žlica brezglutenske moke (pogruntavščina, ki najbolje veže in vse skupaj drži)
- Oljčno olje.
- 6 večjih paradižnikov, ki sem jih spasirala.
- Žlička rjavega sladkorja.
Zalijemo z malo vode, toliko, da postane masa rahla.
Odstavimo s štedilnika ter primešamo ovsene kosmiče, da
dobimo gosto zmes. Pustimo »počivati« vsaj pol ure. Če je zmes preredka, dodamo
še nekaj kosmičev in še malo počakamo.
Nato se lotimo izdelave kroglic. Naredimo kroglice s
premerom cc 2 cm, ki jih povaljamo v drobtinah, da se lepše sprimejo.
Popečemo jih v oljčnem olju, da dobijo lepo barvo in postanejo
hrustljave.V vmesnem času na oljčnem olju prepražimo šalotko, ko postekleni dodamo pasirane paradižnike, žličko rjavega sladkorja, sol poper, malce česna in vkuhamo paradižnikovo omako. Pustimo da vre nekje 10 minut in nato dodamo opečene kroglice.
Postrežemo s špageti ali krompirjem. Potresemo s svežo
baziliko in peteršiljem.
Poleg se prileže velika skleda solate.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.