Domače polnjene testenine - Agnolotti polnjeni z bučo, tofujem in bučnimi semeni





Najprej pripravimo testo, saj mora le to počivati. Nato pripravimo nadev, da se nam preden testenine polnimo, lepo ohladi.

Nadev za testenine:
  • 300 g buče (katerakoli, danes sem uporabila zeleno, hokaido se najverjetneje najbolje obnese)
  • 1 šalotka
  • Strok česna, peteršilj, drobnjak
  • Zdrobljen tofu (100g)
  • 50 g drobno mletih bučnih semen
  • 1 žlička žlahtnega kvasa
  • 3 žlice olivnega olja
Na olivnem olju posteklenimo šalotko, solimo in dodamo na male koščke narezano bučo. V zaprti posodi pražimo toliko časa, da se buča lepo razpusti, dodamo tofu in še malo prepražimo. Vse predenemo v drugo posodo, dodamo česen, peteršilj, drobnjak, žlahtni kvas in bučna semena. Vmešamo gladko zmes s katero bomo polnili testenine.

Testenine: 
  • 300g moke (črna, polnovredna, kamutova, lahko pa tudi bela moka, po želji)
  • 4 žlice olivnega olja
  • 05 dcl vode
  • 0,5 dcl sojinega mleka
  • ščep soli
  • ščep kurkume za rumeno barvo
Vgnetemo voljno in vendar kompaktno testo in ga pustimo počivati vsaj uro, še bolje dve. Testo naj bo mehkejše, kot ga pripravimo za rezance. Nato ga pregnetemo tudi z strojčkom za izdelovanje rezancev na najdebelejšem valjarčku. Ko je dobro pregnetemo testo zvaljamo na tanjše trakove (debelina št. 3).

 
Takoj pričnemo polniti testenine. Lahko jih zamrznemo. Če jih kuhamo sveže so kuhane zelo hitro. Jaz sem jih tokrat postregla z vegansko »sirovo« omako.

Vegan "sirova" omaka:
  • 2 dcl sojinega mleka, še bolje pa mastnega kokosovega mleka
  • žlica žlahtnega kvasa
  • Drobljen tofu 50g
  • 1 žlica topiokine moke
  • Strok česna
  • Ščep muškatnega oreščka
  • 2 žlici olivnega olja

Olivno olje segrejemo, dodamo topiokino moko in zalijemo s tekočino, dodamo tofu, ter vkuhamo kremasto omako. Solimo, popramo, dodamo muškatni orešček in ko dodobra prevre (cc10 minut) dodamo še žlahtni kvas. Ta omaka že prav preveč spominja na običajno sirovo omako.
Dober tek!
 

Komentarji