Najprej pripravimo testo, saj mora le to počivati. Nato pripravimo nadev, da se nam preden testenine polnimo, lepo ohladi.
Nadev za testenine:
- 300 g buče (katerakoli, danes sem uporabila zeleno, hokaido se najverjetneje najbolje obnese)
- 1 šalotka
- Strok česna, peteršilj, drobnjak
- Zdrobljen tofu (100g)
- 50 g drobno mletih bučnih semen
- 1 žlička žlahtnega kvasa
- 3 žlice olivnega olja
Testenine:
- 300g moke (črna, polnovredna, kamutova, lahko pa tudi bela moka, po želji)
- 4 žlice olivnega olja
- 05 dcl vode
- 0,5 dcl sojinega mleka
- ščep soli
- ščep kurkume za rumeno barvo
Takoj pričnemo polniti testenine. Lahko jih zamrznemo. Če jih kuhamo sveže so kuhane zelo hitro. Jaz sem jih tokrat postregla z vegansko »sirovo« omako.
Vegan "sirova" omaka:
- 2 dcl sojinega mleka, še bolje pa mastnega kokosovega mleka
- žlica žlahtnega kvasa
- Drobljen tofu 50g
- 1 žlica topiokine moke
- Strok česna
- Ščep muškatnega oreščka
- 2 žlici olivnega olja
Olivno olje segrejemo, dodamo topiokino moko in zalijemo s tekočino, dodamo tofu, ter vkuhamo kremasto omako. Solimo, popramo, dodamo muškatni orešček in ko dodobra prevre (cc10 minut) dodamo še žlahtni kvas. Ta omaka že prav preveč spominja na običajno sirovo omako.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.