Bučni njoki



Sestavine:
  • 400 gramov rumene buče, ki smo jo narezali na koščke
  • 100 gramov črne moke (dala sem 30 g polnozrnate moke in 40 gramov črne)
  • 1 velika žlica koruznega škroba ali brezglutenske moke (s to moko se fantastično veže)
  • ščep kurkume za barvo
  • ščep muškatnega oreščka
  • 1 žlica kokosove maščobe
  • voda po potrebi

Bučo skuhamo (nekje 15 minut naj vre) in toplo poponoma zmečkamo. Lahko kar z vilicami, se lepo razpusti. V topel bučo dodamo kokosovo maščobo in premešamo, narahlo. Ko se zmes ohladi dodamo preostale sestavine in vmeša voljno testo. Naredimo večji svaljek in ga narežemo na manjše kose, z vilico njoke fiksiramo.
 
 
Poleg sem pripravila omako z domačim paradižnikom in žajbljem, ter dodala popražena bučna semena.

Solata tudi mora biti in endivija, zaokroži okuse. Nic zabeljena kar tako "na belo" :)

Njoke lahko zamrznemo, saj se potem receptu res lepo vežejo in ne razpadejo med kuhanjem.

Dover tek!

Komentarji