Sestavine:
- 400 gramov rumene buče, ki smo jo
narezali na koščke
- 100 gramov črne moke (dala sem 30 g
polnozrnate moke in 40 gramov črne)
- 1 velika žlica koruznega škroba ali
brezglutenske moke (s to moko se fantastično veže)
- ščep kurkume za barvo
- ščep muškatnega oreščka
- 1 žlica kokosove maščobe
- voda po potrebi
Bučo skuhamo (nekje 15 minut naj vre) in
toplo poponoma zmečkamo. Lahko kar z vilicami, se lepo razpusti. V topel bučo
dodamo kokosovo maščobo in premešamo, narahlo. Ko se zmes ohladi dodamo
preostale sestavine in vmeša voljno testo. Naredimo večji svaljek in ga
narežemo na manjše kose, z vilico njoke fiksiramo.
Solata tudi mora biti in endivija, zaokroži okuse. Nic zabeljena kar tako "na belo" :)
Njoke lahko zamrznemo, saj se potem receptu res lepo vežejo in ne razpadejo med kuhanjem.
Dover tek!
Njoke lahko zamrznemo, saj se potem receptu res lepo vežejo in ne razpadejo med kuhanjem.
Dover tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.