Sestavine:
- 300 gramov krompirja
- 100 gramov črne moke (dala sem 30 g polnozrnate moke in 60 gramov črne) - popravek nisem prav zračunala preh :D
- 1 velika zvrhana žlica koruznega škroba
- ščep kurkume za barvo, ni nujno potrebno
- žlica olivnega olja
- voda po potrebi
- sol, poper (včasih dodam nasekljan peteršilj ali druga zelišča, pač po trenutnem navdihu :) )
- Včasih dodam tudi vinski kamen ali pecilni, sploh, če jih cvrem :9 take puhaste krompirjeve kepice nastanejo, prav dobro :)
V oblicah kuhan krompir še
topel olupimo in poponoma zmečkamo. Uporabljam kar ono »mašinco«, da se
krompir stisne. S tem ne spusti preveč vode in ne postane grudičast. V
topel krompir dodamo kokosovo maščobo in premešamo, narahlo. Ko se krompir
ohladi dodamo preostale sestavine in vmeša voljno testo. Naredimo večji
svaljek in ga narežemo na manjše kose, z vilico njoke fiksiramo.
Lahko jih zamrznemo, saj se potem receptu res lepo vežejo in ne razpadejo med kuhanjem.
Vse dobro vam želim - Minci
Prav tako lahko njoke naredite tudi iz preostalega pire krompirja, ki naj bo ohlajen. Dodate pa v tem primeru:
Prav tako lahko njoke naredite tudi iz preostalega pire krompirja, ki naj bo ohlajen. Dodate pa v tem primeru:
- razmerje 1:3 (1 čičerikine moke, 3 (koruzna+ostra pšenična) :)
In super uspejo. Seveda tudi dodati koruzni škrob.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.