Hokaido njoki z grahovo omako



Super kombinacija za borbončice.

Bučne njoke sem pripravila iz hokaido buče po tem receptu tukaj...
Lahko uporabimo katero koli bučo.

Za omako sem uporabila:
  • 1/2 pora
  • 1 manjšo rdečo čebulo
  • 450g zamrznjenega graha
  • 2 žlici sojinega jogurta
  • sol, poper, drobnjak, peteršilj, česen, majaron in malce šatraja
  • malce suhega čilija (po želji, odvisno kako vam paše pekoče)
Njoke pripravimo po zgornjem receptu. V času, ko testo počiva pred kuhanjem pa pripravimo omako.
Na kolobarje narežemo por, čebulo in ju posteklenimo na olivnem olju z malce soli. Nato dodamo grah, rahlo popražimo in zalijemo z 2 dcl vode. Kuhamo na blagem ognju nekje 15 minut in dodamo še ostale začimbe ter čisto na koncu sojin jogurt ter peteršilj.

V vmesnem času, ko se omaka kuha, pristavimo posodo z vodo in vkuhamo njoke.

Postrežemo s skledo solate.

Dober tek!


Komentarji