Super kombinacija za borbončice.
Bučne njoke sem pripravila iz hokaido buče po tem receptu tukaj...
Lahko uporabimo katero koli bučo.
Za omako sem uporabila:
- 1/2 pora
- 1 manjšo rdečo čebulo
- 450g zamrznjenega graha
- 2 žlici sojinega jogurta
- sol, poper, drobnjak, peteršilj, česen, majaron in malce šatraja
- malce suhega čilija (po želji, odvisno kako vam paše pekoče)
Na kolobarje narežemo por, čebulo in ju posteklenimo na olivnem olju z malce soli. Nato dodamo grah, rahlo popražimo in zalijemo z 2 dcl vode. Kuhamo na blagem ognju nekje 15 minut in dodamo še ostale začimbe ter čisto na koncu sojin jogurt ter peteršilj.
V vmesnem času, ko se omaka kuha, pristavimo posodo z vodo in vkuhamo njoke.
Postrežemo s skledo solate.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.