Prosena kaša z brstičnim ohrovtom in hokaido bučo



Zelo preprosta jed, ki tekne tako topla kot hladna in je odlična kot malica "za v službo", saj nas prijetno nasiti in za dlje časa.

Uporabimo le (za dve osebi, lačni dve osebi :)):
  • 100g prosene kaše
  • 200g hokaido buče, če je domača je ne lupimo, le narežemo in pred tem izkoščičimo
  • 100g brstičnega ohrovta
  • malce pora
  • sol, poper, peteršilj
  • čili
  • olje, kakršno imate pač pri roki
Na olju blago prepražimo por in dodamo brstični ohrovt, ter na koščke narezano bučo, rahlo popražimo in nato zalijemo z slabim decilitrom vode. Dušimo 5-7 minut, nato solimo, popramo, dodamo peteršilj in čili po želji. Vmešamo kuhano proseno kašo in jed je pripravljena.

Prosena kaše se v rahlo osoljenem kropu kuha nekje 10-15 minut.

Tako, da je tak obrok resnično zelo hitro na mizi.



dober tek!


Komentarji