Zelo sladko in kot nalašč za hladne dni.
Recepte se večkrat ponavlja po spletu, vsak sicer pripravi po svojem okusu, možnosti za eksperimentiranje je veliko.
Je pa podobnih receptov res veliko, a ni nič čudnega, saj je priprava zelo hitra in preprosta, med drugim pa je izdelek izjemno okusen :) V hladilniku počakajo kar nekaj časa.
Uporabila sem:
-
150g mandljev
- 150g lešnikov
- Polovico zrelega avokada
- 1 žlička kokosovega olja
- 100g dateljnov
- 4 žlice kokosove moke
- 2 cm svežega ingverja
- Sok ene mandarine
- 2 žlici kakava
- 2 žlici ruma
Iz naštetih sestavin dobimo veliko maso, za okoli 24 - 28 kroglic premera 2cm.
Najprej sem
dodobra zmlela oreščke, dateljne in ingver. Ko je vse dobro zmleto dodamo ostale sestavine (avokado, kokosovo olje, kokosovo moko, mandarino, kakav in rum).
Dodobra
zmeljemo, da dobimo voljno maso. Če je masa premalo voljna, dodamo malce vode.
Oblikujemo kroglice
in jih povaljamo v kokosovi moki.
Avokado naredi
super teksturo. Meni je to velikokrat namesto kokosovega olja, npr v
sladoledih, kremah ipd!
Sladkooooo!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.