Fensišpensi tortice - mini tortice z jagodno kremo in čokoladnim prelivom


 

Sestavine (za 12 mini tortic)

BISKVIT (osnovni biskvit):
  • 250 g sladkorja
  • 250 g moke (pirina, črna, lahko bela seveda
  • 1 dcl olja (uporabljam repično, seveda je lahko tudi kokosovo)
  • 1 pecilni prašek
  • 1 dcl vode (ali rastlinsko mleko)
  • ščep kurkume
  •  
KREMA:
  • 1 vaniljev puding
  • 0,5l mandljevega mleka
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • žlica kokosovega olja
  • žlica ruma
  • 100g zamrznjenih jagod
  • 4g agar agar


Vse sestavine vmešamo v testo. Napolnimo pekač za mafne in pečemo pri 180°C cc 15 – 20 minut. Biskvit preverimo z konico noža.


Med tem časom, v mandljevem mleku vkuhamo vaniljev puding, kateremu dodamo 1 žlico kokosovega olja. Damo na stran, da se masa ohladi.

Nato v drugi posodi segrejemo zamrznjene jagode z nekaj sladkorja, toliko, da se odtajajo in spustijo vodo. Nekaj tekočine odlijemo (to bomo imela za vlaženje biskvita).

Preostalo tekočini in jagode damo ponovno vreti, dodamo agar agar.

Zavremo, odstavimo in s paličnim mešalnikom zmiksamo jagode v voljno kremo.

Obe zmesi vaniljo in jagode vmešamo skupaj in ko se malce ohladi sestavimo tortice. Vsak biskvit prerežemo na pol, ga polijemo z žlico jagodne tekočine, ki smo jo poprej shranili in nadevamo s kremo. Drugi del biskvita damo na vrh.

Po vrhu polijemo s stopljeno čokolado, kateri smo med segrevanje dodali nekaj kokosovega olja.

Dober tek!

Komentarji