Sestavine (za 12 mini tortic)
BISKVIT (osnovni biskvit):
- 250 g sladkorja
- 250 g moke (pirina, črna, lahko bela seveda
- 1 dcl olja (uporabljam repično, seveda je lahko tudi kokosovo)
- 1 pecilni prašek
- 1 dcl vode (ali rastlinsko mleko)
- ščep kurkume
KREMA:
- 1 vaniljev puding
- 0,5l mandljevega mleka
- 2 žlici rjavega sladkorja
- žlica kokosovega olja
- žlica ruma
- 100g zamrznjenih jagod
- 4g agar agar
Med tem časom, v mandljevem mleku vkuhamo vaniljev puding,
kateremu dodamo 1 žlico kokosovega olja. Damo na stran, da se masa ohladi.
Nato v drugi posodi segrejemo zamrznjene jagode z nekaj
sladkorja, toliko, da se odtajajo in spustijo vodo. Nekaj tekočine odlijemo (to
bomo imela za vlaženje biskvita).
Preostalo tekočini in jagode damo ponovno vreti, dodamo agar
agar.
Zavremo, odstavimo in s paličnim mešalnikom zmiksamo jagode
v voljno kremo.
Obe zmesi vaniljo in jagode vmešamo skupaj in ko se malce
ohladi sestavimo tortice. Vsak biskvit prerežemo na pol, ga polijemo z žlico
jagodne tekočine, ki smo jo poprej shranili in nadevamo s kremo. Drugi del biskvita
damo na vrh.
Po vrhu polijemo s stopljeno čokolado, kateri smo med
segrevanje dodali nekaj kokosovega olja.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.