Jagode in čokolada :) - Presna torta



Če bi prej vedela, kako preprosta je taka tortica se ne bi odločala več kot pol leta, da se jo lotim.

Danes pa mi je prijateljica omenila, kako dobro tortico je pripravila in, da imajo v Hoferju ugodno ceno sadja.

Torta je dovolj sladka, da je primerna tudi za sladkosnede. Okus čoklade v podlagi pa se krasno ujema z okusom jagod, ki v kombinaciji z avokadom ohranijo svoj poln okus.


PODLAGA
  • 200 g mandljev
  • 100 g datljev
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 žlica kakava v prahu
  • po potrebi žlica ali dve vode

NADEV
  • 400 g jagod (imela sem zamrznjene
  • 100 g datljev
  • 1 zrel srednje velik avokado
  • 4 žlice kokosovega olja – (v posodo damo olje in to posodo postavimo v drugo posodo z vročo vodo, da se olje razpusti.
  • 2 žlici rožičeve moke za sladilo

Za podlago najprej dodobra zmeljemo  mandlje, datlje, kokosovo olje in kakav v prahu dobro. Razporedimo po tortnem modelu ali v manjše modelčke, če želimo male tortice. Delala sem jih v večje modelčke za piškote v obliki rožic.

Nadev pripravimo tako, da zmešamo jagode, datlje, avokado, kokosovo olje in rožičevo moko do gladkega.
Zmes premažemo čez osnovo.
Postavimo v hladilnik za nekaj ur in postrežemo.

 Okrasimo z narezanim sadjem ali kakavom.

Dober tek!

Komentarji