Vegan kremne rezine - 2 :)


 
Enkrat sem jih že delala, vendar so te, za mene neprimerno boljšega okusa. V prejšnjih je preveč prevladoval okus kokosa.

Link do Vegan kremne rezine 1 :)

12 kremnih rezin(ic), v velikosti mufna:
  • 0,4 litra riževega ali sojinega mleka (mleka zato tako malo, da pride bolj gosto)
  • vaniljev sladkor
  • 3 žlice  rjavega sladkorja
  • 2 x 200 ml sojine smetane za stepanje
  • 1x listnato testo
  • zamašek ruma
  • ščep kurkume
  • sok pol pomaranče in nekaj kapljic limoninega soka
  • minimini ščepec soli
  • mleti sladkor za posip, meljem ga v mlinčku za kavo ali pa če ga kupite

V riževem mleku vkuhamo vaniljev puding s sladkorjem, mini mini ščepcem soli (npr. nekaj zrnc) in rumom ter ga ohladimo. Ko je ohlajeno dodamo sok pol pomaranče in nekaj kapljic limoninega soka. Dobro premešamo z metlico.

Med tem časom zvaljamo listnato testo in ga razporedimo v mufin modelček (debeline nekje 3mm ) pečemo 10-15 min in ko je pečeno ohladimo. Ko je testo hladno ga razplastimo in tako dobimo podlago in zgornji del. (na fotografiji spodaj)
  

 Jaz imam dva modela za mufne enega kjer pečem testo in enega kamor polagam končno izdelavo, znajdi se :D

Nato stepemo prvi del sojine smetane. Ko je stepena jo narahlo vmešamo v puding in napolnimo spodnji del.




  
Damo v hladilnik za dobre pol ure.

 
Stepemo še drugo sojino smetano in jo dodamo povrhu.

 
 
Nato pokrijemo s preostalim testom, ki smo ga razlastili, kot s pokrovčki. Posujemo z mletim sladkorjem in sladica je nared.

 


Dober tek!

Komentarji