Musaka z jurčki in hokaido bučo


 
Najbolje pri musaki mi je, da razen nadeva ne vzame skoraj nič časa, saj se tako ali tako »sama« peče. Priprava nadeva pa vzame max 20 minut.

Tako, da imamo med peko čas za sebe. In prav zaradi tega jo pripravljam velikokrat. Samo nadeve spreminjam.

Moram priznati, da je kombinacija hokaido buče in jurčkov zelo posrečena. Ta dva okusa se super povežeta.

Za to musako uporabimo.
  • 6 krompirjev – olupimo in narežemo na tanke kolobarje
  • Polovica srednje velike hokaido buče – naribana
  • Pest ovsenih kosmičev
  • Pest ali dve jurčkov, imam zamrznjene
  • En srednje velik por
  • 2 žlici sladke paprike
  • Pest svežega peteršilja, česen, poper, sol, majaron
  • Olivno olje

»Bešamel«
  • 1 dcl sojinega ali ovsenega mleka
  • 1 žlica črne moke
  • 1 žlica kvasnih kosmičev
Dobro premešamo, da ni grudic.


Najprej pripravimo nadev.
Na olju prepražimo narezan por, da postekleni in nato dodamo jurčke, pražimo toliko časa, da voda iz gob izpari. Dodamo naribano bučo in dušimo 15 minut. Nato dodamo ovsene kosmiče in sladko papriko, zalijemo s pol litra vode. Ko se okusi lepo povežejo dodamo začimbe.

Nadev odstavimo z ognja.
Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje, najlažje gre kar z ribežnom.

Pekač naoljimo in nalagamo pesti. Krompir, nadev, krompir, nadev in na vrhu ena tanjša plast krompirja. Seveda se uporabi tudi vsa voda nadeva, tako da se krompir med peko lepo kuha.
Vse skupaj prelijemo z »bešamelom«

Pečemo v pečici na 190°C dobrih 45 min.

Zraven skleda solate.
Dober tek!

Komentarji