Tako, da imamo med peko čas za sebe. In prav zaradi tega jo pripravljam velikokrat. Samo nadeve spreminjam.
Moram priznati, da je kombinacija hokaido buče in jurčkov zelo posrečena. Ta dva okusa se super povežeta.
Za to musako uporabimo.
- 6 krompirjev – olupimo in narežemo na tanke kolobarje
- Polovica srednje velike hokaido buče – naribana
- Pest ovsenih kosmičev
- Pest ali dve jurčkov, imam zamrznjene
- En srednje velik por
- 2 žlici sladke paprike
- Pest svežega peteršilja, česen, poper, sol, majaron
- Olivno olje
»Bešamel«
- 1 dcl sojinega ali ovsenega mleka
- 1 žlica črne moke
- 1 žlica kvasnih kosmičev
Najprej pripravimo nadev.
Na olju prepražimo narezan por, da postekleni in nato dodamo
jurčke, pražimo toliko časa, da voda iz gob izpari. Dodamo naribano bučo in
dušimo 15 minut. Nato dodamo ovsene kosmiče in sladko papriko, zalijemo s pol
litra vode. Ko se okusi lepo povežejo dodamo začimbe.
Nadev odstavimo z ognja.
Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje, najlažje gre
kar z ribežnom.
Pekač naoljimo in nalagamo pesti. Krompir, nadev, krompir,
nadev in na vrhu ena tanjša plast krompirja. Seveda se uporabi tudi vsa voda
nadeva, tako da se krompir med peko lepo kuha.
Vse skupaj prelijemo z »bešamelom«
Pečemo v pečici na 190°C dobrih 45 min.
Zraven skleda solate.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.