Štruklji - lahko sladki ali slani



Štruklji! Še ena od jedi, kjer lahko vedno znova zamenjamo okuse. Še vedno so štruklji, vendar okusi popolnoma različni. Ena od povitic, ki nima konca v okusih.

Tokrat sem pripravila one, tipične štruklje :) Ki se lahko jedo kot slano ali kot sladko.

Za štruklje uporabljam vlečeno testo. Pripravim ga po tem receptu. KLIK

Nadev je primeren kot slana ali sladka jed. Odvisno kako štruklje postrežete. Tako da se odlično podajo k skledi sveže solate, ali sladica s kompotom

NADEV:
  • 200g tofuja (vzamem bolj mehak tofu, za ta recept je idealen iz Hoferja)
  • 100g mandljev
  • žlica sojinega jogurta
  • ščep kurkume
  • zelo mali ščepec soli
  • pol žličke regratovega medu ali agavin sirup

 

 
V tem receptu sicer nisem uporabila sliv, vendar se odlično podajo tudi suhe slive ter pehtran.

Sestavine za nadev z vilico razdrobimo in vmešamo.
Testo razvlečemo, nadevamo z nadevom, zavijemo v gazo, ob koncih zavežemo in v vreli rahlo osoljeni vodi kuhamo 20 minut.

Kuhane odcedimo in še nekje 5 minut pustimo v gazi na ravno podlagi. Nato jih odvijemo, narežemo in zabelimo z želeno zabelo.

Zabelimo s popečenimi drobtinami in mletimi mandlji, nato pa:
  • Če želimo kot slano jed, štruklje postrežemo s skledo solate.
  • Če pa je ljubše sladko, pa postrežemo s slivovo marmelado in kompotom.

 
Dober tek! 

Komentarji