Od včeraj mi je še ostala buča in sem jo kar takole uporabila. Ta zavitek je, navkljub temu, da vsebuje krompir, tudi hladen zelo okusen. Tako da bo na en mah poskrbljeno še za večerjo.
Sestavine so za nasititi 4-6 oseb, odvisno kakšni jedci so :)
Nadev:
- 5 krompirjev – olupljeni in naribani
- Polovica srednje velike hokaido buče – naribana
- Pest ali dve jurčkov, imam zamrznjene
- En srednje velik por
- Pest svežega peteršilja, česen, poper, sol
- Olivno olje
-
30 dkg črne ali pirine moke (ali mešano)
- 1 žlica jabolčnega kisa
- ščep soli
- 3 žlice olja
- 1-1,5 dcl mlačne vode
Za testo:
30 dkg črne ali pirine moke (ali mešano), 1
žilca jabočnega kisa, ščep soli, 3 žlice olja in 1-1,5 dcl mlačne vode. Pri
tekočini je tako kot povsod, nekako je teba dobiti grif, ker je veliko odvisno
od moke.
Vmesimo gladko testo, zelo mehko naj še bo.
Naredimo dva hlebčka, ju pomažemo z oljem in ju damo počivati za eno uro (na
pomaščenem krožniku in pokrito s folijo), jaz sem ga celo pripravile že dan
prej in je bil odličen.
______________________________________________
Medtem, ko testo
počiva na olju prepražimo por in mu dodamo jurčke, pražimo nekje 10 minut na
blagem ognju. V vmesnem času naribamo krompir, bučo, temu dodamo sol, poper,
česen in peteršilj.
Testo razvlečemo in
po njem razporedimo nadev in posujemo z jurčki in porom. Zvijemo v zavitek, ki
ga pred peko pomažemo z oljem.
Pečemo v pečici na 190°C dobrih 45 min.
Zraven skleda solate.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.