JUHA
- 1 por
- 1 čebula - zapečena
- 1 koleraba
- pol gomolja zelene
- peteršiljeva korenina z nekaj zelenja
- po želji zelenjavna kocka
- 2 žlici olivnega olja (seveda lahko uporabimo katero koli olje)
- sol
- narezan svež peteršilj
- olivno olje
- 2 žlici lanenih semen
- 2 dcl vode
- mala žlička koruznega škroba
- 2 žlici olivnega olja
- sol
- 4 - 5 žlic zdroba
Vse sestavine očistimo in damo v večji lonec. Zalijemo s cc 3 litri vode, solimo in pokrito kuhamo na blagem ognju eno uro.
V vmesnem času namočimo 2 žlici lanenih semen (lahko tudi indijski trpotec ali chia semena). Pustimo, da se ustvari vezivo. Odcedimo s pomočjo cedila in žlice, ker je potrebno v cedilu malce mešati, da izločimo vezivo.
V vezivo nato dodamo ščep soli, kurkume, olje, koruzni škrob in zdrob. Uporabljam pirin zdrob, ki je zelo drobno mlet.
Pripravimo voljno zmes, ki naj počiva 5 minut. Če je zmes pregosta dodamo malce vode. Če je preredko pa malce zdroba. Nato z dvema žlicama oblikujemo žličnike in jih zakuhamo v bistri juhi.
Juho postrežemo s svežim peteršiljem.
Zelenjavo iz juhe postrežem s praženim krompirjem in solato.
Tako, pravo nedeljsko kosilo :)
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.