- 100 g sojinih koščkov, ki jih predhodno namočimo v osoljenem kropu za cc 20 minut
- 200 g mešane zelenjave – zamrznjena zelenjava za mineštre
- Sladka paprika v prahu
- Žlica paradižnikovega koncentrata
- pol čebule - nasekljana
- pol pora - narezan na kolobarje
- sol, česen, poper, čili, majaron in peteršilj
- koruzni zdrob
- voda - po potrebi
- olja - po potrebi
Čebulo in por popražimo na olju, da postekleni (malce ju
posolimo), nato dodamo ožete sojine koščke, ter žlico sladke paprike.
Pražimo
dobrih 5 minut, da koščki dobijo malce skorjice. Nato dodamo zelenjav, sol,
poper, majaron, čili ter paradižnik. Zalijemo s toliko vode, da dobimo gostejšo
omako.
Vse skupaj kuhamo še 20-30 minut, da se okusi lepo povežejo. Čisto na
koncu dodamo še česen in peteršilj.
V vmesnem času, ko se nam omaka kuha v slanem kropu zakuhamo
koruzni zdrob, ki ga zabelimo z olivnim oljem.
Olje dodam že v polento, ko se
le ta še kuha. Točnih količin ne znam opisati, saj je vedno skuham veliko, ker
mi je dobra tudi kot mrzla jed ali ostanek popečem za večerjo in zraven skleda
solate.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.