Kmečka pojedina

 
 
 Kmečka pojedina, polna vitaminov, nasitna in topla jed za hladne dni.
  • 100 g sojinih koščkov, ki jih predhodno namočimo v osoljenem kropu za cc 20 minut
  • 200 g mešane zelenjave – zamrznjena zelenjava za mineštre
  • Sladka paprika v prahu
  • Žlica paradižnikovega koncentrata
  • pol čebule - nasekljana
  • pol pora - narezan na kolobarje
  • sol, česen, poper, čili, majaron in peteršilj
  • koruzni zdrob
  • voda - po potrebi
  • olja - po potrebi

Čebulo in por popražimo na olju, da postekleni (malce ju posolimo), nato dodamo ožete sojine koščke, ter žlico sladke paprike.
Pražimo dobrih 5 minut, da koščki dobijo malce skorjice. Nato dodamo zelenjav, sol, poper, majaron, čili ter paradižnik. Zalijemo s toliko vode, da dobimo gostejšo omako.
Vse skupaj kuhamo še 20-30 minut, da se okusi lepo povežejo. Čisto na koncu dodamo še česen in peteršilj.

V vmesnem času, ko se nam omaka kuha v slanem kropu zakuhamo koruzni zdrob, ki ga zabelimo z olivnim oljem.
Olje dodam že v polento, ko se le ta še kuha. Točnih količin ne znam opisati, saj je vedno skuham veliko, ker mi je dobra tudi kot mrzla jed ali ostanek popečem za večerjo in zraven skleda solate.
 

Dober tek!

 

 

Komentarji