Vegan shepherd’s pie
Super zimska jed.
Uporabila sem:
- 1 manjša rdeča čebula
- polovica pora
- pest zapečenih cvetačnih koščkov *(recept spodaj)
- ¼ ohrovta
- 4 sveži paradižniki ali paradižnikova omaka
- 4 žlice kuhane zelene leče
- 8 žlic kuhanega graha
- manjše korenje
- žlica sladke paprike
- repično olje
- Česen, poper, peteršilj, čili, sol, rožmarin
- 5-6 srednje velikih krompirjev, ki jih skuhamo v slani vodi in z dodatkom kokosovega olja in rastlinskega mleka naredimo pire v katerega
vmešamo nekaj naribane MozzaRizelle
Na olju prepražimo čebulo, por in solimo. Dodamo narezan
ohrovt in pražimo 10 minut. Nato dodamo ostale sestavin in povežemo v gostejšo
omako.
Omako predenemo v nepregorno posodo ali več manjših posodic.
Po vrhu damo pire krompir z MozzaRisello in pokapamo z olivnim oljem.
V na 200°C segreti pečici pečemo dobrih 10-15 minut, da se
po vrhu naredi skorjica.
Preden postrežemo, pustimo stati 10 minut, da se okusi lepo
povežejo.
Poleg se prileže skleda sveže solate.
Dober tek!
Cvetačo zmeljemo na male koščke, jo posujemo po pekaču, ki ga pokrijemo s peki papirjem, solimo, dodamo rdečo papriko in lahko nekaj česna.
Pekač segrejemo na 200˙C in cvetačo pečemo dobrih 30 minut, da se mace izsuši.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.