Šparglji so še vedno na dosegu in dobro je izkoristiti to živilo dokler imamo priložnost.
Zadnje čase mi ustreza okus kremnih omak in tudi ta je taka.
Polnovredni riž skuham.
Na olju prvo popražim na koščke narezan tofu. Ga odstavim iz
ponve in nato na olju popražim por, dodam na koščke narezan paradižnik in dušim
dobrih 5 minut. Dodam še šparglje (očiščene in narezane na koščke), riž ter
zalijem s kremno zmesjo. Na koncu dodam popečen tofu, sol, poper, čili,
peteršilj, česen in drobnjak.
Kuham še 3 minute, da se krema lepo zgosti in to je to.
_____________________Kremo pripravimo iz 2 dcl rastlinskega mleka (uporabila sem domače ovseno mleko), 0,5 čajne žličke koruznega škroba in 1 žlica kvasnih kosmičev. Vse dobro premešamo. Nato dodamo malce česana, sol, peteršilj, drobnjak.
______________________
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.