Kremna omaka s šparglji z rižem


Šparglji so še vedno na dosegu in dobro je izkoristiti to živilo dokler imamo priložnost.

Zadnje čase mi ustreza okus kremnih omak in tudi ta je taka.

Polnovredni riž skuham.

Na olju prvo popražim na koščke narezan tofu. Ga odstavim iz ponve in nato na olju popražim por, dodam na koščke narezan paradižnik in dušim dobrih 5 minut. Dodam še šparglje (očiščene in narezane na koščke), riž ter zalijem s kremno zmesjo. Na koncu dodam popečen tofu, sol, poper, čili, peteršilj, česen in drobnjak.

Kuham še 3 minute, da se krema lepo zgosti in to je to.
_____________________
Kremo pripravimo iz 2 dcl rastlinskega mleka (uporabila sem domače ovseno mleko), 0,5 čajne žličke koruznega škroba in 1 žlica kvasnih kosmičev. Vse dobro premešamo. Nato dodamo malce česana, sol, peteršilj, drobnjak.
______________________

 

Dober tek!

 


Komentarji