Neke vrste »frtalja«. Na VVP je TinaC objavila recept omlete
in mi ni dalo miru. Zato je bila na meniju, kaj pa drugega. Hvala Tina za
idejo.
______________________________
NA KRTATKO: Gobe in čebulo, ter zelenjavo
popražimo, solimo zacinimo. Omleto naredimo iz pretlačenega tofuja, kvasnih
kosmičev, čičerikine moke, koruznega škroba, začimb, špargljev, vinskega kamna
in nekaj vode.
______________________________
UPORABILA SEM (4 osebe):
-
šopek divjih špargljev (narezano na kolobarje)
- 200 g tofuja
- 150 g shitake gob (očistimo narežemo)
- 1 mala rumena paprika
- 1 paradižnik
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici čičerikine moke
- 1 žlica koruznega škroba
- 0,5 dcl vode
- 0,5 čajne žličke Bio vinskega kamna (Trgovina Bajka)
- 1 čajna žlička kvasnih kosmičev
- ščep kurkume za barvo
- svež rožmarin
- šop drobnjaka
- šop peteršilja
- olje
Najprej prepražimo zelenjavo. Na olju posteklenimo na
kolobarje narezano čebulo, dodamo gobe in dušano 5 minut. Nato dodamo očiščeno
in na trakove narezano papriko in na koščke narezan paradižnik. Dušimo še 5
minut. Malce solimo.
Posebej v posodi nadrobimo (z vilicami, zelo na drobno)
tofu, mu dodamo vodo, sol, poper, čili (po želji). Premešamo. Nato dodamo
narezane šparglje, nasekljan peteršilj, drobnjak, kurkumo in nekaj rožmarina. Ponovno
dobro premešamo. Temu dodamo čičerikino moko, koruzni škrob, kvasne kosmiče in vinski
kamen.
Če je zmes pregosta, ji dodamo še malo vode.
Iz te zmesi naredimo štiri omlete premera nekje 10 cm. V
ponvi jih na vsaki strani pečemo 5 minut oz. toliko časa, da dobijo lepo rjavo
barvo in zahrustajo.
Omleto predenemo na krožnik, jo obložimo s praženimi gobami
z zelenjavo. Zraven se je super podal skuhan polnovredni riž in skleda sveže
berivke.
Dober tek.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.