Omleta s šparglji z omako s shitake gobami



 
Neke vrste »frtalja«. Na VVP je TinaC objavila recept omlete in mi ni dalo miru. Zato je bila na meniju, kaj pa drugega. Hvala Tina za idejo.
______________________________

NA KRTATKO: Gobe in čebulo, ter zelenjavo popražimo, solimo zacinimo. Omleto naredimo iz pretlačenega tofuja, kvasnih kosmičev, čičerikine moke, koruznega škroba, začimb, špargljev, vinskega kamna in nekaj vode.

______________________________

UPORABILA SEM (4 osebe):
  • šopek divjih špargljev (narezano na kolobarje)
  • 200 g tofuja
  • 150 g shitake gob (očistimo narežemo)
  • 1 mala rumena paprika
  • 1 paradižnik
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici čičerikine moke
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 0,5 dcl vode
  • 0,5 čajne žličke Bio vinskega kamna (Trgovina Bajka)
  • 1 čajna žlička kvasnih kosmičev
  • ščep kurkume za barvo
  • svež rožmarin
  • šop drobnjaka
  • šop peteršilja
  • olje

Najprej prepražimo zelenjavo. Na olju posteklenimo na kolobarje narezano čebulo, dodamo gobe in dušano 5 minut. Nato dodamo očiščeno in na trakove narezano papriko in na koščke narezan paradižnik. Dušimo še 5 minut. Malce solimo.

Posebej v posodi nadrobimo (z vilicami, zelo na drobno) tofu, mu dodamo vodo, sol, poper, čili (po želji). Premešamo. Nato dodamo narezane šparglje, nasekljan peteršilj, drobnjak, kurkumo in nekaj rožmarina. Ponovno dobro premešamo. Temu dodamo čičerikino moko, koruzni škrob, kvasne kosmiče in vinski kamen.

Če je zmes pregosta, ji dodamo še malo vode.

Iz te zmesi naredimo štiri omlete premera nekje 10 cm. V ponvi jih na vsaki strani pečemo 5 minut oz. toliko časa, da dobijo lepo rjavo barvo in zahrustajo.

Omleto predenemo na krožnik, jo obložimo s praženimi gobami z zelenjavo. Zraven se je super podal skuhan polnovredni riž in skleda sveže berivke.

Dober tek.

Komentarji