Pomladna ajda


Danes se obeta en tak lušten dan. In zato je na mestu, da si privoščim tudi dobro kosilo. Takšna kaše je super tudi kot malica za s seboj, saj je okusna tudi hladna. Seveda poleti je še boljše, ko je vrt poln sveže zelenjave. Pripravljam tudi kašo s surovo zelenjavo, kot močna solata.

Seveda pa je ni čez ajdo z jurčki.

Uporabila sem:
  • ajdova kaša (kuhamo jo 15 minut) – za osebo 50g surove ajdove kaše - Daleč najboljša mi je od MIR Grűnt - https://www.facebook.com/mirgrunt/
  • 1 mlada čebula
  • pesto iz tofuja in brokolija (zmeljemo 50c tofuja, nekaj brokolija, peteršilj, drobnjak, sol in poper)
  • pest svežega brokolija
  • 2 naribana korenja
  • pest čemaža
  • postrežemo z berivko s fižolom
  • 5 žlic olivnega olja

Ajdo operemo in damo kuhati. Kuha se 15 minut. Za eno osebo potrebujemo 50g ajdove kaše (surove).

Na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo ji naribano korenje in na cvetke natrgan brokoli. Popražimo 2 minuti, dodamo pesto, dobro premešamo in združimo s kuhano ajdo. Na koncu dodamo narezan čemaž.
Jed solimo čisto na koncu, če je sploh potrebno, odvisno koliko smo solili pesto iz tofuja in brokolija.

Postrežemo s svežo mlado solato, ki smo ji dodali nekaj rjavega fižola.

 Dober tek.

Komentarji