Potrebno je le 50 minut in se že sladkamo s tem zavitkom. Samega dela pa je le za pičlih 10 minut :)
- 2x listnato testo (imela sem tega, ki je že zvaljan iz trgovine Hofer)
- 1 dcl riževega mleka
- 100 g maka, ki ga poparimo z riževim mlekom
- 1 žlica kokosovega olja VegaLife - http://vega-shop.si/
- 0,5 kg jabolk, olupimo in naribamo
- 2 žlici rozin, ki jih primešamo v naribana jabolka
- 1 sojina smetana za stepanje
- in čez vse malce čarobnega prahu in vsa lbezen sveta <3
Riževo mleko segrejemo, dodamo 1 žlico trsnega sladkorja, 1
žlico kokosovega olja in vse prelijemo preko maka. Če je masa preredka, dodamo
mak. Pustimo, da se ohladil
Jabolka olupimo, naribamo, sladkamo z žlico ali dve (odvisno
od kislosti jabolk) in jim dodamo rozine.
Sojino smetano za stepanje predenemo v posodico in jo z vilicami
premešamo, da postane kremasta. Včasih so precej ne mazljive in zato
potrebujejo malce »pomoči« J
Pričnemo z zavijanjem.
Oba testa razpremo, oba namažemo s sojino smetano.
Na eno testo damo jabolka, na drugega pa predenemo mak, ki
smo ga poparili on ohladili.Nato oba zavitka zvijemo v dve ruladi, najprej zavijemo del testa z jabolki do polovice, prerežemo in zavijemo še drugi del. Tako dobimo dva jabolčna zavitka.
Enako naredimo z makovim.
En makov in en jabolčni zavitek ovijemo skupaj in enako
storimo z drugim dvema. Tako dobimo dva zavitka z mešanima nadevoma
jabolka/mak.
Na prvo žogo zgleda, kot, da bo vse razpadlo, saj zavitki
niso stisnjeni skupaj in so malce odprti. Vendar je tako OK.
Posujemo z mandljevimi lističi in pečemo na 180°C 35 minut.
Med peko nadev malce steče ven. Nič hudega, ta skorjica je
zelo dobra, karamelna.
Dober tek!
Thank you for some other informative blog. The place else may just I
OdgovoriIzbrišiam getting that kind of info written in such a perfect approach?
I've a undertaking that I am simply now running
on, and I've been on the glance out for such info.