Zavitek z jabolki in makom v listnatem testu


Potrebno je le 50 minut in se že sladkamo s tem zavitkom. Samega dela pa je le za pičlih 10 minut :)
  • 2x listnato testo (imela sem tega, ki je že zvaljan iz trgovine Hofer)
  • 1 dcl riževega mleka
  • 100 g maka, ki ga poparimo z riževim mlekom
  • 1 žlica kokosovega olja VegaLife - http://vega-shop.si/
  • 0,5 kg jabolk, olupimo in naribamo
  • 2 žlici rozin, ki jih primešamo v naribana jabolka
  • 1 sojina smetana za stepanje
  • in čez vse malce čarobnega prahu in vsa lbezen sveta <3

Riževo mleko segrejemo, dodamo 1 žlico trsnega sladkorja, 1 žlico kokosovega olja in vse prelijemo preko maka. Če je masa preredka, dodamo mak. Pustimo, da se ohladil
Jabolka olupimo, naribamo, sladkamo z žlico ali dve (odvisno od kislosti jabolk) in jim dodamo rozine.

Sojino smetano za stepanje predenemo v posodico in jo z vilicami premešamo, da postane kremasta. Včasih so precej ne mazljive in zato potrebujejo malce »pomoči« J

Pričnemo z zavijanjem.

Oba testa razpremo, oba namažemo s sojino smetano.
Na eno testo damo jabolka, na drugega pa predenemo mak, ki smo ga poparili on ohladili.
Nato oba zavitka zvijemo v dve ruladi, najprej zavijemo del testa z jabolki do polovice, prerežemo in zavijemo še drugi del. Tako dobimo dva jabolčna zavitka.

Enako naredimo z makovim.
En makov in en jabolčni zavitek ovijemo skupaj in enako storimo z drugim dvema. Tako dobimo dva zavitka z mešanima nadevoma jabolka/mak.

Na prvo žogo zgleda, kot, da bo vse razpadlo, saj zavitki niso stisnjeni skupaj in so malce odprti. Vendar je tako OK.

Posujemo z mandljevimi lističi in pečemo na 180°C 35 minut.

Med peko nadev malce steče ven. Nič hudega, ta skorjica je zelo dobra, karamelna.

Dober tek!

Komentarji

  1. Thank you for some other informative blog. The place else may just I
    am getting that kind of info written in such a perfect approach?
    I've a undertaking that I am simply now running
    on, and I've been on the glance out for such info.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.