Špinačne rezance sem tokrat kupila,
drugače pa jih pripravim tudi sama.
Omaka z lisičkami:
2
šalotki
-
1
strok česna
- 2 na drobno naribana korenja
- Lisičke
- 1 žlička koruznega škroba za zgostitev
- 3 dcl vode
- 1 velika žlica vegan kisle smetane - http://mincikuha.blogspot.si/2016/06/veganska-kisla-smetana.html
- Peteršilj, drobnjak
- Sol, poper, mali ščep curry-a (curry lahko izpustite, po želji)
- Olivno
olje
Čebulo narežemo na tanke polkroge,
popražimo na olivnem olju in ko postekleni dodamo očiščene lisičke. Pražimo jih
5 minut in nato dodamo še drobno naribano korenje ter ponovno pražimo 5 minut.
Dodamo žličko koruznega škroba in
zalijemo s 3 dcl vode. Kuhamo dobrih 5 minut, lahko malce dlje, da se omaka
lepo zgosti. Vmes preverimo, če je omaka pregosta, dodajte malce vode. Na koncu
pa dodamo še česen, sol poper in curry. Malce še prevremo.
Preden postrežemo vmešamo vegansko kislo
smetano.
Kot začimba se tudi zelo prileže nekaj
vejic šetraja.
Lepo jutro v naravi, združeno s prijetnim in
preprostim kosilom.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.