Slani rogljiči na 1001 način


Navadno po navdihu in počutju, tokrat so bili špinačni. Meni najljubši so Pesto bazilika in Gozdni
...


V primerjavi s temi rogljiči, je pasulj zakompliciran na polno.
Je zelo preprosta priprava, saj je kupljeno testo že pripravljeno, torej naredimo le še nadev, ki pa je lahko različen. Odvisno od počutja.
Do sedaj sem jih nadevala tudi z nadevi (pri vsakem dodajamo vodo ali sojin jogurt):
  • pesto bazilika – indijski oreščki, veliko bazilike, kvasni kosmiči
  • gozdni – suhe, še bolje sveže jurčke, ali lisičke oz. gobe, ki vam ustrezajo, prepražim s čebulo, dodam tofu, lahko tudi kakšno zelenjavo, in uala, pri teh jurčkovih je toliko idej kot je prebivalstva…
  • korenčkovi – tofu, drobno naribano korenje (surovo), koriander, kvasni kosmiči
  • okus pica – tofu, paradižniki, origano, kvasni kosmiči, timijan (zmleto s paličnim)
  • čemaž - tofu, čemaž, kvasni kosmiči (zmleto s paličnim)
  • testo posuto le s kvasnimi kosmiči in na širši del položena zelo tanka rezina paradižnika in potem zavito
Gremo k okvirnim sestavinam rogljičev na fotografiji:
  • Listnato testo iz Hoferja (za 160 rogljičev sem uporabila 9 testov)
  • Tofu (pri tej količini 500g)
  • 2 žlici sojinega jogurta, ki ga lahko nadomestimo z vodo
  • Sveža mlada špinača (350g)
  • Sol po občutku
  • Kvasni kosmiči (3 žlice)
  • Čisto malo česna v prahu (oz. kolikor ga prenesete )
  • Jabolčni kis (2 žlici)
Torej glede na to, da v primerjavi s 160 rogljiči težko natančno rečem količine za 30 rogljičev na primer, lahko rečem naslednje.
Nadev naj bo mazljiv, kot majoneza na primer (vegan seveda! )
In začnemo…
Tofu, tekočino (voda, jogurt,…) in špinačo (kar svežo, ki jo očistimo in operemo) dodobra zmeljemo s paličnim mešalnikom, dodamo kis, sol, česen, premešamo in nato dodamo še kvasne kosmiče. Pustim stati kakšne pol ure, da se okusi lepo spojijo.
Potem pa akcija.
Listnato testo (to iz Hoferja je že zvaljano) namažem po celotnem delu z namazom na tanko. Tam nekje 2-3 mm, preveč ni dobro, ker se potem nadev kar zlije s pekačem.
Ko je testo pomazano začnem rezati male trikotnike.
Najprej testo prerežem po dolžini in nato z delam X, da dobim iz enega testa nekje 16-18 trikotnikov.
Zavijati jih začnem pri širšem delu in naredim rogljičke.
Pečemo na 200°C 10-15 minut. Pač morajo dobiti lepo barvo.
To je to, nič drugega. Kaj ni preprosto?
Dober tek!

Komentarji