Vegan kebab







Za dva kebaba:
  • 100 g suhih sojinih koščkov (platki)
  • 2 lepinji (branje sestavin pri lepinjah, ni odveč J)
  • zelenjavna jušna kocka
  • 1 žlica sojine omake
  • Začimbna mešanica za začinjanje mesa (eno pač zberete)
  • 1 mlada čebula
  • Kumara, ki jo naribamo
  • 1 manjša paprika
  • Nekaj na drobno narezanega zelja
  • Nekaj solate
  • Paradižnik
  • 2 žlici veganske majoneze, kateri dodam čili, pol žlice pasiranega paradižnika in sok pol limete in malce vode, da je bolj tekoča: http://mincikuha.blogspot.si/2014/02/vgeanska-majoneza.html
Zelenjavo si odmerite pač po želji J

Sojine koščke namočim v vroči začinjeni vodi (zelenjavna jušna kocka) za dobro uro, jih ožamem in narežem na trakove.
Na olju jih prepražim s sojino omako in začimbno mešanico. Posebej dodam še majaron. Pražim nekje 5 minut.
V vmesnem času narežem ali naribam zelenjavo,
Lepinjo prepolovim, znotraj pokapam z olivnim oljem in jo popečem v pekaču.

Lepinjo odprem, prelijem z omako, dodam zelenjavo, nato sojine koščke, čez vsedodam na kolobarje narezano mlado čebulo. Še malo prelijem z omako. In to je to.

Dober tek.

Komentarji