Za dva kebaba:
-
100 g suhih sojinih koščkov (platki)
- 2 lepinji (branje sestavin pri lepinjah, ni odveč J)
- zelenjavna jušna kocka
- 1 žlica sojine omake
- Začimbna mešanica za začinjanje mesa (eno pač zberete)
- 1 mlada čebula
- Kumara, ki jo naribamo
- 1 manjša paprika
- Nekaj na drobno narezanega zelja
- Nekaj solate
- Paradižnik
- 2 žlici veganske majoneze, kateri dodam čili, pol žlice pasiranega paradižnika in sok pol limete in malce vode, da je bolj tekoča: http://mincikuha.blogspot.si/2014/02/vgeanska-majoneza.html
Sojine koščke namočim v vroči začinjeni vodi (zelenjavna jušna kocka) za dobro uro, jih ožamem in narežem na trakove.
Na olju jih prepražim s sojino omako in začimbno mešanico. Posebej dodam še majaron. Pražim nekje 5 minut.
V vmesnem času narežem ali naribam zelenjavo,Lepinjo prepolovim, znotraj pokapam z olivnim oljem in jo popečem v pekaču.
Lepinjo odprem, prelijem z omako, dodam zelenjavo, nato
sojine koščke, čez vsedodam na kolobarje narezano mlado čebulo. Še malo
prelijem z omako. In to je to.
Dober tek.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.