Sladke slive s sivko na pečeni proseni kaši




Zelo preprosto in hitro se lahko sladkate s to zdravo brezglutensko sladico.
...
Uporabila sem:
  • 1 enote prosene kaše
  • 4 enote riževega mleka
  • sveže slive
  • kokosov sladkor, seveda lahko sladkate tudi s čim drugim
  • za karamelo nekaj navadnega sladkorja
  • cvetovi in listki sivke
  • sok pol limete
  • mini ščep soli

Kašo in mleko predenemo v nepregorni pekač, solimo in dodamo mali ščepec soli, premešamo. Lahko dodamo tudi kokosovo olje, seveda.

 Nato čez vse položimo (bolj utopimo .)) očiščene, razkoščičene in na polkroge narezane slive, ter sladkamo s kokosovim sladkorjem po želji.

Damo v pečico na 180°C za 40 minut, oz toliko časa, da se prosena kaša zmehča.

 Med tem na blagem ognju karameliziramo kokosov sladkor, tu je treba dodati malce navadnega sladkorja. Dodamo drugi del narezanih sliv, listke sivke in dušimo 15 minut. Na koncu dodamo sok pol limete.

Ko je kaša pečena, jo postrežemo s preostalimi karameliziranimi slivami s sivko.

Dober tek!

Komentarji