Cmoke delam po
ustaljenem receptu, polnim pa jih sladko ali slano.
Polnim jih s sadjem,
čokolado ali pa špinačo, bučnim nadevom, orehovim nadevom, super so tudi z
nadevom iz bučnih semen (zmleti) in potem preliti z bučnim oljem in posuti z
makom, super kombinacija.
Včeraj sem pripravila
slivove in jagodne.
Jagodne sem naredila kar iz zamrznjenih jagod, ki sem jih
imela v skrinji.
Da pa so izpadli kot
čisto prava sladica sem jih postregla s kepico sladoleda (tokrat kupljen sojin
sladoled) in pa žličko vkuhanih jagod v sladkorju. Mož pa je namesto jagodnega
pireja, poleg poskusil žličko BioNelle.
BOŽANSKO!
CMOKI - http://mincikuha.blogspot.si/2015/08/slivovi-cmoki-vegan.html
- · 300 gramov krompirja
- · 100 gramov pirine moke (dala sem 30 g polnozrnate pirine in 40 gramov polnozrnate pšenične)
- · 1 solidna žlica koruznega škroba a
- · 1 žlica kokosove maščobe
- · voda po potrebi
- · pirina moka po potrebi, če je masa premokra, in za oblikovanje
NADEV:
·
Slivov: sveže zrele slive (Ker so bile
slive preveč trde sem jih predčasno izkoščičila in vkuhala v sladki vodi, nekje
10 minut vretja. Nato sem jih dala na krožnik, da se ohladijo)
·
Jagodni: še zamrznjene jagode
razpolovim, ter na hitro pogrejem na sladkorju. Ohladim
Skuhan krompir v oblicah ohladimo,
olupimo in pretlačimo ter še v topel krompir dodamo kokosovo maščobo.
Premešano. Ko je ohlajeno dodamo presejano moko s škrobom, vodo (po občutki) in
zamesimo. Če je masa preveč lepljiva dodamo še nekaj pirine moke in
pustimo počivati nekaj minut na sobni temperaturi.
Nato trgamo koščke
testa, jih povaljamo, da dobimo krogce v katere zavijamo slive ali želeno
sadje.
Vkuhamo v vrelem kropu. Odprta posoda,
dokler ne splavajo na površje.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.