Tak zelo preprost kolač, ki ne zahteva nekega velikega truda.
Za pekač 35x25 (cc):
- 2 dcl moke (uporabila sem pirino)
- 0,5 dcl koruznega škroba
- 1 dcl mletih orehov
- 0,5 dcl sladkorja (rjav trsni sladkor predhodno zmlet, ali kokosov)
- 2 (1,5) dcl ovsenega mleka ali katero koli drugo tekočino, če je tekočine premalo jo še dodajte, veliko je odvisno od moke pri pirini sem na koncu morala dodati še 0,5 dcl
- 0,5 dcl olja (uporabila sem sezamovo)
- 1 bio pecilni prašek
- Ščep kurkume
- Lupinico ene limone (kupila sem kar že sušeno lupinico ima jihMuller, Mercator ... )
- 1 žlička Valsoia lešnikovega namaza
- Preliv, ovseno mleko, ki mu dodamo malce ruma (seveda rum je po želji)
- Namaz 3 sojine smetane. 2 sojini stepemo z mandlji, eno pustimo »belo«
- Lističi mandljev
- Mleti mandlji
- Valsoia namaz
Maso
vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem in papir rahlo
naoljili.
Testo
z metlico ali žlico razporedimo po pekaču na cc 1 cm debelo. Če testo ne rpide
čisto do robov, ni nič narobe, pomembno je, da je 1cm debeline. Pečemo na 180˙C
med 10-15 minut oz. Da je pečeno, preizkusimo z noževo konico.
Biskvit
vzamemo iz pečice in pustimo da se ohladi. Ko se popolnoma ohladi ga obrnemo
»na glavo« in odstranimo peki papir. Del, ki je bil prej spodaj, naj bo sedaj
zgoraj, torej ko odstranimo peki papir, po tem delu namočimo biskvit.
Stepemo
sojino smetano (2 smetani), ji dodamo Valoisa lešnikov namaz, mlete mandlje. Po
želji sladkamo, vendar ni potrebe, je že sladka smetana.
S
tem premažemo biskvit. Po vrhu nabrizgamo še belo smetano in izdatno posujemo z
mandljevimi lističi. Po vrhu sem dodala še malce čokoladnih kroglic.
Vsekakor
je pecivo najboljše, če počaka na postrežbo čez noč v hladilniku. Ga je pa
potrebno pokriti s folijo, da se zgornji del smetane ne izsuši.
Uživajte :)
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.