Za silo bo tale zapis preden ne sestavim v gramih.
Za pekač premera 14 cm:
- 2 dcl moke (imela sem pririno)
- 0,5 dcl koruznega škroba
- 1 dcl kakava
- 0,5 dcl kokosovega sladkorja
- 2 (1,5) dcl ovsenega mleka ali katero koli drugo tekočino, če je tekočine premalo jo še dodajte, veliko je odvisno od moke pri pirini sem na koncu morala dodati še 0,5 dcl
- 0,5 dcl olja (uporabila sem sezamovo)
- 1 bio pecilni prašek
- 1 žlica regratovega medu
Premaz:
- Marelične marmelada
Preliv:
- 0,5 dcl ovsenega mleka
- Jedilna čokolada cc 40g
Suhe sestavine damo v eno posod, mokre sestavine s
sladkorjem vred pa v drugo.
Olje, tekočino in sladkor dodobra premešamo in počasi dodamo
suhe sestavine. Dobiti moramo kremasto rahlo tekoče testo, ki ga vlijemo v
pomaščen pekač.
Pečemo na 190˙C cc 35 minut. Po 25 minutah že preverimo, če
je slučajno že pečeno in sicer v sredi zapičimo tanek no. Če izvlečemo suh,
čist nož je testo že pečeno, drače pečemo dalje.
Biskvit vzamemo iz pečice in ga ogladimo. Prerežemo na pol,
pomažemo z marelično marmelado, pokrijemo z zgornjim delom biskvita in po vrhu
tudi prelijemo marelično marmelado zmešano z malce vode.
Pustimo stati dobro
uro in nato po vrhu prelijemo s čokoladno glazuro, ki jo naredimo s stopljeno
jedilno čokolado in ovsenim mlekom oz. katerim drugim, ki ju na blagem ognju segrevamo, da se
dodobra razpustita in ob mešanju povežeta.
Z Dašo Zajc sva torto pekli malce da ne vzporedno :) ona pa ima recept, ki je primeren za pekač premera 24 cm in vsebuje manj olja glede na velikost tore :)
Dober tek.
Tortica je super uspela in je zelo okusna :)
OdgovoriIzbrišiKončno recept brez sode in kisa.
Tudi meni je torta krasno uspela, hvala za recept :)
OdgovoriIzbrišiTudi meni je torta krasno uspela, hvala za recept :)
OdgovoriIzbrišiSkrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.
OdgovoriIzbriši