FRONTA - močna juha




Jed, ki počaka in jo lahko skuhamo tudi za ves teden v naprej. To je jed, ki se večkrat znajde v sklopu jedi "nekaj toplega je", le da v tem primeru ne dodam krompirja. V času ko so gobe, se super podajo tudi jurčki.

Navadno pa, ko je že kuhana dodam še kakšno mlado špinačo, kodrolistni ohrovt, ...

Kupim mešanico stročnic za mineštro, oplaknem in namočim za 24 ur. Vodo večkrat zamenjam.



Potrebujemo za 4 osebe, pa še ostane za repete :):
  • pol vrečke dolinske mineštre
  • ena čebula
  • polovico pora
  • en konec gomolja zelene
  • korenje
  • rumeno korenje
  • lovor, šetraj, česen
  • sol, olivno olje, peteršilj
  • Po želji: krompir ali kvinoja ali kaša ali gobe nič od naštetega :)


Seveda lahko dodate še kakšno drugo zelenjavo.


Namočene stročnice skuham v ekonom loncu. Kuham 15 minut odstavim in pustim v zaprtem loncu še vsaj eno uro.

Na olivne olju popražim čebulo, dodam por, gomolj zelene, lovor, korenje, šetraj in kuhane stročnice in po želji krompir, kvinoja, kaša...

Kuham nekje pol ure oz toliko časa, da se dodana setavina (krompir, kvinoja...) skuha.  Nato solim, in dodam česen. Na koncu lahko dodate še še žličko paradižnikovega koncentrata ali paradižnikov pire (jaz imam zmrznjenega). Po želji.

Ko je kuhano dodamo kar zajetno količino peteršilja. 

Tokrat sem dodala še liste mlade špinače.

To je močna juha, ki ne zahteva veliko dela, je pa nasitna, tako da se večina dne lahko izkoristi v naravi.


Vse dobro vam želi - Minci

Komentarji