Ajdovi polpeti z rdečo peso







Smešno preprost recept pa vendar izjemno dobri okusi.


V jesenskih dneh, ko so pridelki pod streho se prileže jed iz ajdove kaše. Ko ji dodamo še rdečo peso je seveda povezava

Polpeti sestavine:
  • ·       150g ajdve kaše iz miroljubne kmetije, splaknem in skuham v malce soljeni vodi
  • ·        2 rdeči pesi
  • ·        1 korenje
  • ·        1 mala rdeča čebula ali še bolje 2 šalotki
  • ·        Česen, peteršilj, drobnjak
  • ·        Sol, poper
  • ·        2 žlici koruznega ali krompirjevega škrba
  • ·        Vsa ljubezen sveta in ščep čarobnega prahu


Bučne kocke
  • ·        500g buče

Preliv za solato:
  • ·        Sojin jogurt
  • ·        Olivno olje
  • ·        Limona


Ostalo:
  • ·        olje
  • ·        Peki papir
  • ·        Pomežik živalim, ki brezskrbno uživajo




Kot priloga, solata.





Ajdovo kašo splaknem pod tekočo vodo in jo skuham.

Ko je kaša kuhana jo pustim, da se ohladi. V vmesnem času naribamo rdečo peso in korenje. Čebulo narežemo in popražimo na olju. Dodamo rdečo peso in korenje ter solimo. Dušimo dobrih 20 minut na blagi temperaturi.

Ko se kaša ohladi, ji dodam dušeno zelenjavo, malce česna, sol poper, drobnjak ter zajetni dve žlici koruznega škroba.

Z žlico polagam kupčke na peki papir in malce sploščim.
Pečem na 220°C cc 30 minut, z. Toliko časa, da vrhnji del zahrusta.


Polpete postrežemo z mešano solato. Tokrat uporabljena štrucar, motovilec, zelje, čičerika in vroč krompir, ter na koščke narezana popečena buča. Vse skupaj prelito s prelivom iz sojinega jogurta, limone in olivnega olja. Zraven se super prileže rezina limone.

















Komentarji