Smešno preprost recept pa vendar izjemno dobri okusi.
V jesenskih dneh, ko so pridelki pod streho se prileže jed
iz ajdove kaše. Ko ji dodamo še rdečo peso je seveda povezava
Polpeti sestavine:
- · 150g ajdve kaše iz miroljubne kmetije, splaknem in skuham v malce soljeni vodi
- · 2 rdeči pesi
- · 1 korenje
- · 1 mala rdeča čebula ali še bolje 2 šalotki
- · Česen, peteršilj, drobnjak
- · Sol, poper
- · 2 žlici koruznega ali krompirjevega škrba
- · Vsa ljubezen sveta in ščep čarobnega prahu
Bučne kocke
- · 500g buče
Preliv za solato:
- · Sojin jogurt
- · Olivno olje
- · Limona
Ostalo:
- · olje
- · Peki papir
- · Pomežik živalim, ki brezskrbno uživajo
Kot priloga, solata.
Ajdovo kašo splaknem pod tekočo vodo in jo skuham.
Ko je kaša kuhana jo pustim, da se ohladi. V vmesnem času
naribamo rdečo peso in korenje. Čebulo narežemo in popražimo na olju. Dodamo
rdečo peso in korenje ter solimo. Dušimo dobrih 20 minut na blagi temperaturi.
Ko se kaša ohladi, ji dodam dušeno zelenjavo, malce česna,
sol poper, drobnjak ter zajetni dve žlici koruznega škroba.
Z žlico polagam kupčke na peki papir in malce sploščim.
Pečem na 220°C cc 30 minut, z. Toliko časa, da vrhnji del
zahrusta.
Polpete postrežemo z mešano solato. Tokrat uporabljena štrucar,
motovilec, zelje, čičerika in vroč krompir, ter na koščke narezana popečena
buča. Vse skupaj prelito s prelivom iz sojinega jogurta, limone in olivnega
olja. Zraven se super prileže rezina limone.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.