Datljeva karamela




Za pasto sem uporabila:

  • 250g datljev namočenih v vodi čez noč
  • 1 dcl ovsenega mleka
  • Burbonska vanilja
  • Ščep soli
  • 10 g kokosovega olja ali katerega koli drugega, lahko se ga tudi izpusti

 Datlje čez noč namočene oplaknemo, damo v mešalnik in dolijemo 0,5 dcl ovsenega mleka, zmiksano v gladko zmes, ki jo predenemo v posodo, dodamo olje in ščep soli.
Zmes zavremo, pazljivo, ker se lahko hitro zažge. Dobiti moramo konsistenco in vonj karamele, vmes dodajamo ovseno mleko.
Ko se sestavine medsebojno lepo povežejo v mazljivo kremo, jo predenemo v stekleno posodo. Super dobro se prileže k palačinkam :)


Za palačinke:
  • Pirina bela moka
  • koruzni škrob
  • malce piva
  • ovseno mleko ali voda
  • ščep kurkume
  • ščep soli
Zamešamo zmes za palačinke in jih pripravimo na vroči ponvi, ki smo jo naoljili.

Dober tek in vse dobro vam želim - Minci


Komentarji