Za pasto sem uporabila:
- 250g datljev namočenih v vodi čez noč
- 1 dcl ovsenega mleka
- Burbonska vanilja
- Ščep soli
- 10 g kokosovega olja ali katerega koli drugega, lahko se ga tudi izpusti
Datlje čez noč namočene oplaknemo, damo v mešalnik in dolijemo 0,5 dcl ovsenega mleka, zmiksano v gladko zmes, ki jo predenemo v posodo, dodamo olje in ščep soli.
Zmes zavremo, pazljivo, ker se lahko hitro zažge. Dobiti moramo konsistenco in vonj karamele, vmes dodajamo ovseno mleko.
Ko se sestavine medsebojno lepo povežejo v mazljivo kremo, jo predenemo v stekleno posodo. Super dobro se prileže k palačinkam :)
Za palačinke:
- Pirina bela moka
- koruzni škrob
- malce piva
- ovseno mleko ali voda
- ščep kurkume
- ščep soli
Zamešamo zmes za palačinke in jih pripravimo na vroči ponvi, ki smo jo naoljili.
Dober tek in vse dobro vam želim - Minci
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.