Zelo sočna rižota s šparglji, ki jo sestavljam. Torej v eni
posodi kuham riž z začimbami v drugi pa pripravim pesto iz špargljev, vršičke
dodajam na koncu. Riž skuham po sistemu praženja in dodajanja vode.
Količine so poljubne:- Riž
- Šparglji
- Šalotka, por (lahko je tudi navadna čebula)
- Šopek špargljev
- Sol, poper, čili, česen,
- kvasni kosmi, sojin jogurt (po želji ni nujno)
- čemaž (po žeji ni nujno)
- voda in olje
Na olju popražimo por in rdečo čebulo, dodamo riž in
pražimo, da postekleni. Zalijemo z vodo, solimo, popramo ter kuhamo v zaprti
posodi na blagi temperaturi, ravno toliko, da »vre«. Vodo dodajamo po potrebi,
preden je riž popolnoma kuhan pa dodamo že špargljev pesto.
Ko se riž kuha, očistimo šparglje, narežemo stebla in jih
damo v posodo, vršičke pa damo posebej in jih ne vkuhamo, dodamo jih čisto na
koncu priprave rižote.
Stebla špargljev kuhamo v rahlo soljeni vodi cc 5 minut in
jih s paličnim mešalnikom dodobra zmiksamo. V ta pesto dodamo malce česna in
sama sem dodala dva nekaj čemaže.
Žličko kvasnih kosmičev in po želji žličko
sojinega jogurta.
Oboje to pa lahko spustite, to sole dodatki, ki niso
potrebni, rižota bo neglede na te odlična.
V rižoto vedno dodam malce čilija.
S tem prelijemo riž in dodamo vršičke, na blagi temperaturi
grejemo še 3 minute.
Vse dobro vam želim - Minci
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.