Šparglji z vmešanim tofujem



Šparglji, dokler so se jih splača izkoristiti. 
In takole pripravljeni so res hitro pripravljena jad, ki je super zajtrk. 

Uporabila sem (za 2 osebi):
  • šop špargljev, ki jih očistimo, odstranimo olesenele dele in na drobno narežemo
  • polovica pora ali čebule
  • 200 g tofuja
  • ščep kurkume
  • sol, poper, peteršilj, česen, drobnjak, majaron
  • olivno olje
  • po želi za bolj kremast izid, dodate po koncu praženja malce vode 0,5dcl in pa 1 žlico kvasnih kosmičev ali čičerikine moke, seveda to je opcijsko
  • čili, po želji :)
Šparglje očistimo, odstranimo olesenele dele in jih narežemo na kolobarje. Vršičke damo posebej, saj jih dodamo čisto na koncu.

Na olju prepražimo por, ki ga solimo. Nato dodamo šparglje in pražimo nekje 5 minut na blagem ognju. Sledi z vilico pretlačen tofu in vse ostale sestavine.

Pražimo, da se sestavine med seboj povežejo. 

Na koncu zalijemo z malo vode, dodamo kvasne, vršičke špargljev kosmiče ter še malce podušimo. Dodamo česen, peteršilj in drobnjak.

Meni zelo paše, če je malce začinjeno z mletim čilijem.

In to je to.


Zraven se prileže kos domačega kruha ali v oblicah kuhanega krompirja  in skleda regratove solate.

Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji