Nisem neki fan presnih tortic, mnogo bolj, če že je torta mi je takšna, navadna :)
- 300g moke (moko presejemo da je rahla)
- 80g sladkorja v prahu
- 0,5 dcl aqf – zelo ohlajeno in stepena (meni se najbolje obnese od čičerike iz Hoferja)
- 350 ml sojinega mleka ali ovseno, lahko tudi voda (osebno mi najljubše sojino)
- 1 dcl olja – navadno sončnično
- 30 g kakava (če je čokoladna) / 30g koruznega škroba (če ni čokoladna) +kurkuma (ščep dva za barvo)
- 1x pecilni prašek ali vinski kamen
- 2 žlici kisa ali sok limone
- Ščepec soli
________________________
Spodaj so ideje za polnila čoko ali belih tortic, bom pa dopisovala, ker jih je veliko :)
________________________
Postopek priprave testa:
Vodo čičerike stepemo v sneg. Ki mu proti koncu vmešamo še
sladkor v prahu. Damo na stran.
Mokre sestavine damo v eno posodo, RAZEN kis. Torej tekočino (sojino mleko ali ovseno),
olje,
V drugo posodo presejemo moko in pecilni prašek, ter ščep
soli.
Če delamo čoko biskvit odmerimo 30g kakava v prahu, če beli
biskvit odmerimo 30g koruznega škroba in ščep kurkume.
Z mikserjem premešamo mokre sestavine. Nato dodamo kakav ali
koruzni škrob, premešamo. Pričnemo dodajati ostale suhe sestavine, žlico po
žlico in nežno mešamo, da nastaja masa.
Ko smo z gostoto mase zadovoljni, dodamo, »sneg« iz aqf
premešamo nelahko in nato še kis. Premešamo.
Pekač namastimo le na dnu, ali dodamo peki papir. Robov nič
ne mastimo,
V tortni pekač na spodnji del položimo peki papir. Vlijemo,
predenemo maso, malce potapkamo »ob pult« tako s pekačem, da se testo lepo
razporedi (ne metat ob put :D) in damo peč v pečico segreto na 150° C.
Pečemo najprej na 150° C cc 15-20 minut in nato na 180° C za 20 minut
oz. dokler ni pečeno. Preizkus z noževo konico ali zobotrebcem.
Testo pustimo v pekaču dobrih 30 minut, šele nato odstranimo obrobo. Najbolje, da ga dodobra ohladimo na mreži. Ohlajeno testo prerežemo na tri oblate.
Za kremo pri tej torti na fotografiji sem uporabila:
-
Kokosova smetana za stepanje, lahko je sojina
-
DM čoko/lešnik namaz
-
1 šlag krema od Veggi (da drži skupaj, kot Krmfiks)
-
Rumeni del kokosova smetana za stepanje in
kurkuma.
Muse krema:
Naredimo čoko muse iz čičerikine vode, kakava in malce čilija. V tem primeru uporabimo le dva oblata testa in jo polnimo v modelu. Spodaj testo, muse, testo in veiko musa. Po vrhu se prelije stopljena čokolada
BELE:
Kokosova:
Kokosova smetana za stepanje, kokosova moka, kokosov sladkor, rum (lahko ga izpustite), limonina lupinica
Malinina krema:
Sojina smetana za stepanje, zamrznjene maline dodobra zmešamo skupaj v mikserju, dodamo malce vode in nato dodamo še veggie šlagkremo, da dobro veže skupaj.
Kakšen je premer pekača? Hvala :)
OdgovoriIzbrišiPozdravljeni! Za kakšen premer pekača je tale recept? Hvala!
OdgovoriIzbriši