Pariške rože





Letos nisem uspela niti potice speči. Danes zjutraj pa mi je "zacingljajo" :D.
Kaj pa če bi poveganila Periške rože?

Za Pariške rože sem uporabila...

Testo:
  • 400 g moke
  • 2 dcl mandljevega mleka (lahko katerekoli rastlinsko mleko), najprej le 1,5 nato se ga dodaja, če je potrebno glede na kakovost oz. vrsto moke
  • 1 kocka kvasa
  • Ščep kurkume
  • Ščep soli
  • 4 žlice sladkorja (v originalnem receptu ga je dvakrat več :) )
  • 200 g Alsan - vegansko "maslo"
Nadev
  • »Sok » ene pločevinke čičerke – pripraviš Aquafabo oz. stepeš
  • 200 g orehov
  • 1 žlička koruznega škroba
  • Limonina lupinica
  • Rum (po želji)
  • Žlica  kakava (po želji)

Mandljevemu mleku (1,5 dcl) dodamo kocko kvasa in malce sladkorja (pol male žličke). Damo na toplo, da se naredi kvasec.

V vmesnem času stepemo sladkor in Aslan (Alsan naj bo vsaj 3 ure izven hladilnika), ko se skupaj stepeta, dodamo vzhajan kvas v mleku, ščep soli, ščep kurkume in moko.
Vgnetemo kompaktno krhko testo.
Damo ga počivati za pol ure, ni pa nujno, je pa bolje ;)

Aquafabo stepemo, da dobimo sneg, dodamo sladkor, orehe in limonino lupinico, lahko tudi ruma in lahko tudi malce kakava. Po želji. Ter na koncu žličko koruznega škroba.

Zmešamo.

Dobimo precej gosto »cukrasto« zmes. Ki se malce težje maže, da pa se.
Testo zvaljamo na zelo tanko nekaj na 1,5mm debeline. Pomažemo z nadevom in zvijemo, da je »rolada premera največ 2 cm. Režemo kolobarje v dolžini 1 -1,5 cm. Spodnji del kolobarja stisnemo, da rožice lepše stojijo na pekaču in polagamo v pekač.




Pečemo na 180 – 190 °C cc 10 minut. Lepo naj porumenijo.
Nekateri jih potem še povaljajo v sladkem prahu. Jaz jih ne, ker je že tako ali tako cukra in maščobe toliko, da se sam bohusmil :D

Vse dobro vam želim - Minci



x

Komentarji