Opisujem poljubne
količine, ker je odvisno kakšen jedec ste J
Polento
skuham v soljeni vodi, ko je skuhana dodam nekaj olja, ter premešam. Skuham jo
na bolj gosto.
Predenem v
posodice za muffne. Pustim, da se ohladi do te mere, da gre lepo iz modelčkov.
Nekje 20-30 minut. Lahko jo prelijete tudi v raven model, pač po želji. Meni ti
mali tako lepo zgledajo :)
Položim
polento na pladenj.
V ponvi
prepražim čebulo, na njej prepražim nariban dimljen tofu (meni je najljubši
LaVida od podjetja Organa). Prepražim, da se malce zapeče. Potem dodam naribano
korenje. Malce zalijem z vodo, ampak res zelo malo, toliko da se lažje korenje
prepeče, duši. Masa naj bo gosta.
Solim,
popram, dodam origano in paradižnikovo pulpo. Čisto na koncu sem dodala še
nekaj mlade špinače, če vam le ta ne paše je ne dodate :)
Omako
kuham zelo kratek čas, saj se potem še peče.
Na poletne
obročke, počez sem dala še malce LaVida sira in pa sir MO CA. Vsakega po malo.
Mnenja
sem, da bi bilo še bolje, če bi dodala še malce sojiega jogurta, samo ga nisem
imela.
Obložene
polente sem pekla na 200°C toliko časa, da so se lepo zapekli in se je sir
omehčal in malo zapekel.
Postregla
sem z nekaj dijon gorčice in pa pekočo omako. Zraven se je super prilegla vložena
zelenjava, kot »srbska« solata, ali kako
se ji je že reklo. Ter nekaj črnih oliv.
In to je
to.
Nadev se lahko prilagaja, podobno sem delala že s suhimi paradižniki, noro dobro... v glavnem možnosti za vklop domišljije je MNOGO! Želim vam, da raziskujete in odkrijete sebi najljubši okus.
Nadev se lahko prilagaja, podobno sem delala že s suhimi paradižniki, noro dobro... v glavnem možnosti za vklop domišljije je MNOGO! Želim vam, da raziskujete in odkrijete sebi najljubši okus.
Dober tek.
Vse dobro vam želim - Minci
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.