Pečen fižol oz. prebranec







Oldies goldise
Prebranec oz pečen fržou :D

Uporabila sem tetovec, pred tem ga skuham v ekonom loncu (dodam sol, lovorjev list, 1/4 čebule (ni nujno) ) . Če ni tega, navadno za to jed kupim beli butter fižil v pločevinki (veliki fržoli :D - Lidl).

Popražim čebulo na olju (čebulo narežem na tanke lunice :D ) dodam žlico ali dve koruznega škroba (odvisno za količino pri pol kile fižola je ena žlica koruznega), dve žlici sladke paprike, premešam, dodam fižol, timijan, majaron, lovor in zalijem z vodo, toliko, da je fižol pokrit. Na blagi temperaturi kuham.

V vmesnem času pa olju popečem kocke tofuja, ki sem jih predhodno "pomokala" v sladki dimljeni papriki, soli in čiliju. 

Ko je fižol lepo pripravljen, torej je omaka lepo gosta, in fižol povezan z okusi omake, le to predenem v pekač, počez dodam popečen tofu in pečem na 180°C na ventilaciji, nekje 30 minut, oz. toliko časa, da se lepo skorjica naredi. Na koncu dodam peteršilj.

Meni je ta jed, kolikor je skregano z logiko, zelo okusna z rižem :D

Vse dobro vam želim - Minci
x

Komentarji

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.