Kokosova panna cotta in jagodni žele in jagode



Agartin ali agar pripraviš po navodilih, dodaš malce, prej v hladni vodi zmešanega gumi koščic rožičevca (ni nujno), vkuhaš kokosovo mleko, mastni del, sladkam s fruktozo. Pokuhaš minutko.

V eni posodi pokuham v malo vode narezane jagode ali uporabiš katero drugo sadje, ki je lahko tudi sveže. Z mangom mi je noro dobro.

Panno cotto dam v kozarce, pa kakšno jagodo na dno, ali piškotek. 

Ko se panna cotta strdi na 40°C cc prelijem še z prekuhanimi jagodami, ki jih sladkam s fruktozo in jim dodam dve noževi konici argatina, da rahlo želira. 

Lahko se tudi popolnoma ohladi, vendar če želiš da se plasti lepo sprimeta naj bo prvi del vlitka iz agrja ohlajen na 40 stopinj :) Vsekakor je tudi če je čisto hlajena ok. Uala <3

Torej za 10 skodelic po 1dcl panna cote:
  • 2 pločevinki kokosovega mleka - uporabim le tdri gosti del
  • agar po navodilih
  • 200ml vode
  • fruktoza po okusu
  • 400g jagod
  • pol žličke moke koščic rožičevca - to ni nujno avnedra naredi bolj kremasto teksturo
Lahko, dodate tudi vaniljo tinkturo vse po želji.

Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji